Ghid de vacanta: Cum aranjezi eficient bagajele in masina?

Publicat pe 14.11.2019 la 17:52 Actualizat pe 14.11.2019 la 17:55

Pregatirea bagajelor pentru vacanta ti se pare o activitate istovitoare? Ce spui, insa, de aranjarea trollerelor in masina?

Foto: unsplash.com

Pregatirea bagajelor pentru vacanta ti se pare o activitate istovitoare? Ce spui, insa, de aranjarea trollerelor in masina? Daca alegi sa pleci in concediu cu masina, trebuie sa treci si prin aceasta etapa. Spatiul este limitat, bagajele-s multe si voluminoase… asadar, care este solutia? Adevarul este ca depozitarea eficienta a bagajelor in portbajul automobilului este posibila, daca stii mici secrete. Esti nerabdator sa pleci in vacanta? Iata cel mai util ghid pentru calatorii: Cum aranjezi eficient bagajele in masina?

1. Cum impachetezi corect bagajele?

Primul pas pe care il ai de facut pentru a folosi eficient spatiul din masina pentru depozitarea bagajelor este sa le impachetezi corect. In functie de durata vacantei, ia cu tine strictul necesar. Mergi in concediu prelungit? Creeaza-ti tinute pentru fiecare zi de sejur sau pentru fiecare activitate pe care ai de gand sa o desfasori. In acest mod, te vei asigura ca nu pui in bagaj mai multe haine decat iti sunt necesare. De asemenea, in alegerea vestimentatiei, incearca sa realizezi o garderoba capsula. Ce inseamna acest lucru? Sa alegi doar piese de vestimentatie care se pot combina rapid unele cu celelalte!

In ceea ce priveste restul obiectelor pe care le vei lua cu tine, te poti consulta cu partenerii de calatorie. Stabiliti, de comun acord, cum veti imparti lista cu lucrurile care pot fi imprumutate (ex: uscatorul de par, fierul de calcat si altele).

Un truc foarte bun la care poti apela atunci cand ai de gand sa pleci in vacanta cu masina este sa iti asezi bagajele in genti de voiaj si nu in trollere. Gentile de voiaj sunt mai potrivite in acest caz, deoarece sunt mai putin voluminoase si nu la fel de rigide precum geamantanele, ceea ce inseamna ca vor fi mai usor de depozitat in portbagaj. Pungile sunt si ele utile, daca vrei sa salvezi spatiu in masina. Le poti folosi pentru incaltaminte si pentru haine mai grele, cum ar fi gecile.

2. Cum incarci bagajele in portbagaj?

Inainte de a incarca bagajele in portbagaj, goleste masina, mai precis portbagajul acesteia. Renunta la lucrurile pe care le ai, de obicei, in masina, dar care nu iti sunt folositoare in calatoria pe care urmeaza sa o faci.

Mai apoi, pune in portbagaj intai bagajele mari, pentru a-ti forma o idee despre spatiul ramas liber si despre cum vei aranja in continuare restul gentilor. Pe lateralele portbagajului, asaza ghiozdanele, sticlele, plasele sau geanta de plaja si, in general, bagajele de mici dimensiuni.
Pentru a proteja portbagajul masinii, poti folosi o tavita speciala. Gasesti tavite portbagaj aici si poti alege produsul in functie de modelul automobilului tau. Aceste accesorii sunt utile pentru a proteja interiorul masinii de murdarie, dar si pentru a te ajuta sa obtii spatiu suplimentar, fiind cauciucate, prevazute cu margini inalte si foarte usor de curatat.

3. Cum asezi in masina obiectele lungi sau voluminoase?

Skiurile sau alte obiecte lungi care iti sunt utile intr-o vacanta la munte te-ar putea pune in dificultate in momentul in care trebuie sa le asezi in masina. Daca nu cumva ai un automobil Hatchback, poti apela la mici trucuri pentru a le transporta. De exemplu, poti rabata spatarul banchetei din spate, extinzand astfel spatiul portbagajului. O alta idee este aceea de a monta un portbagaj suplimentar pe planul exterior al masinii.

Tine cont de sfaturile pe care ti le-am oferit pentru a te bucura de calatorii confortabile si sigure cu masina!

În articolul

Ghid de vacanta: Cum aranjezi eficient bagajele in masina?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x