Idei de amenajare pentru camera copilului adolescent

Publicat pe 11.03.2019 la 17:17 Actualizat pe 11.03.2019 la 17:22

Amenajarea camerei unui adolescent poate parea o provocare, insa in realitate va fi o adevarata munca de echipa.

Amenajarea camerei unui adolescent poate parea o provocare, insa in realitate va fi o adevarata munca de echipa. Atunci cand personalitatea si pasiunile copilului tau evolueaza, si camera lui va trebui sa treaca printr-o transformare, care sa ii reflecte cat mai bine noile nevoi. Tocmai de aceea, este important ca acel spatiu sa il reprezinte, sa il faca sa se simta in largul sau, asa ca va trebuie sa tii cont si de parerea lui.

Cum faci din camera copilului un spatiu potrivit pentru un adolescent

In general, camera unui adolescent reflecta pasiunile acestuia: gaming-ul, calatoriile, muzica, moda sau sportul, asa ca decorul poate fi influentat de toti acesti factori, pentru a surprinde si o parte din personalitatea sa. In acelasi timp, trebuie sa tii cont si de faptul ca spatiul va trebui sa indeplineasca mai multe functii: o zona pentru studiu, un loc pentru odihna si unul pentru socializare, dar si o zona de depozitare.

Zona de studiu

Adolescentii au nevoie de un spatiu pentru studiu, care sa ii inspire, pentru a-si face temele cu placere. Aceasta zona ar trebui sa cuprinda un birou, un scaun ergonomic de birou, care sa ii mentina copilului tau o pozitie corecta a corpului la masa de lucru, dar si cateva rafturi suspendate, unde acesta isi poate pastra cartile si materialele pentru scoala. Biroul poate avea si o functie dubla: poate fi folosit atat pentru teme, cat si ca masuta de machiaj, daca amplasezi o oglinda deasupra lui.

Sursele de iluminat sunt de asemenea esentiale in camera unui adolescent. Fiind vorba de un spatiu care este folosit atat pentru studiu, cat si pentru distractie si relaxare, este bine ca in incapere sa existe mai multe surse de iluminat. Pentru birou poti folosi o lampa cu lumina rece, iar pentru zona de odihna, poti alege un lampadar cu lumina calda, care sa creeze o atmosfera placuta si relaxanta.

Zona de odihna

In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti alege intre mai multe modele de paturi. Daca dormitorul copilului tau este unul mic, atunci poti opta pentru un pat de perete, langa care poti aseza biroul sau o noptiera. In schimb, daca beneficiezi de un spatiu mai generos, vei putea alege un pat de mijloc, iar in functie de pozitia pe care acesta o va ocupa, vei putea aranja si celelalte piese de mobilier din incapere.

Pentru a folosi intr-un mod cat mai economic spatiul din camera, poti opta pentru un pat care sa aiba si spatii de depozitare, unde poti pastra perne, paturi sau alte obiecte voluminoase.

Zona de depozitare

Depozitarea obiectelor personale este un alt aspect de care trebuie sa tii cont. Zona poate cuprinde un dulap, o noptiera, cateva rafturi suspendate si cutii speciale. Este recomandat sa alegi un dulap cat mai bine compartimentat, astfel incat adolescentului sa ii fie mult mai usor sa isi aranjeze hainele.

In schimb, pentru obiectele pe care nu le foloseste foarte des, cutiile sau taburetii cu spatiu de depozitare sunt o solutie excelenta, deoarece nu ocupa mult spatiu si pot fi amplasate oriunde este
nevoie de ele.

Cum alegi culorile potrivite?

Pentru o schimbare majora, va trebui sa alegi si o noua culoare pentru peretii camerei. Nuantele trebuie sa reflecte preferintele adolescentului, dar in acelasi timp sa creeze si o atmosfera placuta.

Accentele metalice si nuantele de gri pot oferi o nota originala unui decor, insa la fel de atractive sunt si combinatiile intre caramiziu, bej cu infuzii de gri si nuantele de verde oliv. De asemenea, poti opta si pentru un tapet interesant, pe care il poti aplica doar pe unul dintre pereti, oferind astfel o nota moderna si creativa intregului spatiu.

Copilul tau va petrece destul de mult timp in camera lui, asa ca e necesar ca acel spatiu sa raspunda eficient in fata necesitatilor sale. Nu uita cat de importanta este parerea adolescentului in tot ceea ce priveste amenajarea camerei sale. Gusturile lui vor influenta aspectul incaperii, asa ca este important ca adolescentul sa se simta bine in locul in care isi va invita prietenii. Gandeste-te bine la pasiunile sale si alege un decor care sa se potriveasca perfect cu personalitatea lui.

În articolul

Idei de amenajare pentru camera copilului adolescent

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x