Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului

Publicat pe 24.09.2019 la 18:06 Actualizat pe 24.09.2019 la 18:10

Desi ruperea turtei și tăierea moțului nu au nicio legatura cu practicile crestine si nu ascund vreo semnificatie aparte, sunt urmate cu sfintenie de catre parinti deoarece reprezinta un adevarat motiv de bucurie.

Foto: pexels.com

La implinirea varstei de un an, parintii organizeaza o petrecere in cinstea celui mic la care principalii invitati sunt nasii de botez ai bebelusului. Alaturi de familie, copilul are parte de prima si cea mai importanta aniversare, careia cei mai multi dintre romani obisnuiesc sa ii spuna Taierea motului sau Ruperea turtei, in functie de sexul copilului. Desi aceste traditii nu au nicio legatura cu practicile crestine si nu ascund vreo semnificatie aparte, sunt urmate cu sfintenie de catre parinti deoarece reprezinta un adevarat motiv de bucurie.

Obiceiul spune ca, la implinirea varstei de un an, baietelului i se taie o suvita mica din crestet, care se pastreaza mai apoi ca un talisman pentru tot restul vietii, in timp ce fetitelor li se rupe deasupra capului o turta proaspata din care urmeaza sa guste toti invitatii.

Un cadou ales asa cum trebuie, il va insoti pe cel mic in dezvoltarea sa pe parcursul urmatorului an intr-o maniera jucausa si interactiva. Vestea buna este ca vei gasi pe piata o sumedenie de cadouri pentru copii de 1 an potrivite oricarui buget. Unele dintre aceste cadouri au imprimate pe ambalaj varsta potrivita pentru copii, asadar unii producatori recomanda in anumite cazuri o varsta minina de 2+ sau chiar mai mult. E bine sa verifici aceste aspecte inainte sa cumperi un cadou nepotrivit, periculos sau incadrat in alte categorii de varsta.

Ce cadouri ofera nasii?

Daca ai ales sa fii parinte spiritual pentru cel mic, la petrecerea de un an de la nasterea acestuia este de asteptat sa ii oferi haine noi si o funda cu care va fi legat smocul de par care urmeaza sa fie taiat. Casetutele pentru prima suvita sau primul dintisor cazut sunt perfecte pentru a te asigura ca timpul nu isi va pune amprenta asupra acestor amintiri. Setul care contine perie si pieptan este recomandat, de asemenea, drept cadou potrivit pentru turta si taierea motului.

Poti recurge la achizitia unui set de jucarii inteligente care il vor ajuta pe cel mic sa isi dezvolte o gandire rapida si sanatoasa. De asemenea, cadourile de tipul decoratiuni interioare sunt potrivite cu aceasta ocazie, pentru a fi oferite parintilor bebelusului.

Ce cadouri ofera parintii?

Nu doar nasii obisnuiesc sa ofere cadouri cu aceasta ocazie, ci si parintii. Le poti darui nasilor cadouri pentru casa, care sa le aminteasca pentru tot restul vietii de momentul minunat pe care l-ati trai impreuna. La fel de indicate sunt si cadourile legate de pasiunile acestora.

Gasirea celui mai bun cadou pentru un copil de 1 an ar putea fi mai usoara decat crezi. Este varsta cand cutia poate fi cu adevarat mai interesanta decat jucaria din interior. Acest lucru se datoreaza faptului ca activitatile preferate de la 1 an includ impingerea si tragerea, punerea lucrurilor laolalta, indepartarea lor, mutarea obiectelor in interiorul si in afara cutiei. Pentru prima zi de nastere a copilului, ia in considerare selectarea cadourilor care cresc dezvoltarea abilitatilor motorii si a limbajului. In jucarii, cauta o varietate de texturi pe care micutul le poate explora cu mainile.

Cu toate ca aniversarea copilului este concentrata in mod evident asupra lui, aceasta sarbatoare familiala este un prilej nemaipomenit ca membrii proaspatului cuplu de parinti sa celebreze in numele familiei si relatiei lor. Pentru un mic gest de afectiune fata de persoana iubita, vezi aici gama variata la cadouri pentru iubite.

Desi nu este vorba despre o datina plecata din traditia crestina, Taiatul motului sau Ruperea turtei este o petrecere de la care cei mai multi dintre romani nu lipsesc. Daca si tu esti adeptul unor astfel de petreceri insa cadourile reprezinta o piatra de incercare pentru tine, speram ca sugestiile noastre de mai sus sa te fi ajutat.

În articolul

Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x