Idei inedite prin care îți poți redecora apartamentul închiriat

Publicat pe 20.03.2018 la 11:51 Actualizat pe 20.03.2018 la 11:57

Iată cum poți aduce un aer nou în locuința ta, cu bani puțini și fără prea mult efort.

Dacă ai închiriat un apartament, dar simți că ai vrea să mai modifici niște detalii ce țin de design-ul interior sau ești deja plictisit de aceeași poziționare a pieselor de mobilier, aceeași culoare a pereților sau aceleași accesorii ce țin de aspectul încăperilor în care îți petreci cel mai mult timp, e cazul să faci câteva schimbări și să adaptezi totul conform gusturilor tale. Vestea bună este că nici măcar nu e nevoie să anunți proprietarul că ai de gând să le faci, pentru că aceste modificări nu vor fi majore, în schimb vor avea un efect vizual important. Iată cum poți aduce un aer nou în locuința ta, cu bani puțini și fără prea mult efort.

Adaugă lumină

Lumina joacă un rol foarte important, pentru că ea poate pune în valoare sau, dimpotrivă, poate estompa anumite unghiuri din casă sau piese de mobilier. De aceea, trebuie să faci tot posibilul pentru ca aceasta să poată ajunge cu ușurință în întreaga locuință . Scapă de jaluzelele vechi, care mențin camerele în semiîntuneric, și înlocuiește-le cu perdele din voal ușor, colorate în nuanțele tale preferate. Dacă în diminețile în care dormi pana mai târziu simți că te deranjează razele de soare, pune la geamuri draperii în aceeași culoare ca perdelele, dar mult mai opace, ca să nu fii nevoit să te trezești brusc.
Lumina artificială își are și ea importanța în a schimba aspectul camerelor din casa ta. Folosește instalații cum sunt cele de iarnă în culori calde (galben sau roșu) și agață-le deasupra patului, pe mobilier sau în balcon. În câteva secunde poți face din încăperile tale preferate un loc magic, unde te poți relaxa după o zi grea la birou.

Pune oglinzi peste tot

Oglinzile crează un efect de mărire a spațiului, așa că, dacă locuiești într-un apartament de mici dimensiuni, această soluție poate fi perfectă pentru tine. Tot ele vor fi și cele care vor capta mai multă lumină, deci poți câștiga în ambele sensuri. Optează pentru oglinzile care nu au nevoie să fie lipite sau susținute de șuruburi în perete, ca să nu fie cazul să obții aprobare din partea proprietarului, care ar putea să fie împotriva găurilor date în pereți. Poți opta pentru oglinzile verticale cu suport propriu. Acestea se susțin singure, deci vei putea să le iei cu tine atunci când te vei muta, și în plus, să le schimbi locul ori de câte ori dorești.

Schimbă covorul

Camera în care vei alege să pui alt covor va fi cea care își va schimba cel mai mult aspectul. Culorile vii sunt cele la modă în acest an, așa că nu cumpăra un covor în tonuri neutre precum crem, negru sau gri. Dacă vrei, poți găsi perne decorative în aceeași nuanță ca cea a covorului, iar întreaga încăpere va căpăta un aer fresh.

Pentru toate acestea nu ai nevoie de foarte mulți bani, ba din contra. Iar dacă vrei ca bugetul tău lunar să nu fie afectat în niciun fel, poți apela cu încredere la un credit nebancar care te va scăpa de grija cheltuielilor.

Începe de astăzi să cauți inspirație pentru redecorarea apartamentului în care locuiești cu chirie, ca să simți că ești ACASĂ.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Idei inedite prin care îți poți redecora apartamentul închiriat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x