Ceaiul are gust amar? Uite cât ar trebui să-l lași la infuzat, de fapt!
Publicat pe 08.04.2015 la 15:05 Actualizat pe 12.04.2015 la 11:07
Ți-ai făcut de câteva ori ceai verde înainte să renunți complet la obicei? Gustul nu e amărui așa cum probabil crezi ci l-ai lăsat prea mult la infuzat! Uite cât de mult trebuie să lași pliculețul de ceai în apa fierbinte!
Ți-ai făcut de câteva ori ceai verde înainte să renunți complet la obicei? Gustul nu e amărui așa cum probabil crezi ci l-ai lăsat prea mult la infuzat! Uite cât de mult trebuie să lași pliculețul de ceai în apa fierbinte!
Dacă vorbim de ceai verde, atunci trebuie să știi că temperatura apei în momentul infuzării trebuie să fie de 75 - 80 de grade Celsius iar pliculețul nu trebuie să stea mai mult de 2 minute!
Ceaiul alb trebuie preparat la 65 - 70 de grade Celsius cu același timp de infuzare ca mai sus: 1-2 minute.
Ceaiul galben necesită o apă cu temperatura de 70 - 75 grade Celsius și 2 minute de infuzare.
Ceaiul Oolong „suportă” temperaturi de 80 - 85 grade Celsius și va ieși ca la carte dacă lași pliculețul 3 minute în apa fierbinte!
Ceaiul negru și cel de plante/fructe are nevoie de o apă clocotită, deci de 99 grade Celsius. Însă, cel negru va fi gata după 3 minute, iar cel din ierburi, după 6!