Îți plac bujorii? Iată 16 lucruri pe care, probabil, nu le știai despre ei

Publicat pe 08.05.2019 la 18:32 Actualizat pe 08.05.2019 la 18:36

Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre bujori.

Probabil știi deja despre bujori că înfloresc din primăvară până în vară și că renasc în fiecare an, că au culori frumoase și un parfum puternic. Dar suntem siguri că te putem surprinde în continuare cu câteva lucruri mai puțin cunoscute despre aceste flori spectaculoase.

1. Bujorii au o durată de viață îndelungată. Se spune că plantele de bujori pot rezista chiar mai mult de o sută de ani. Au fost descoperite plante de bujori care au fost plantate cu 90 de ani în urmă și arătau impecabil.

2. Bujorii există într-o mare varietate de culori, astfel că poți găsi bujori în aproape orice nuanță. Cele mai des întâlnite culori la aceste flori sunt alb, roz și roșu, în diferite nuanțe ale acestora. Există bujori alb imaculat, dar și alb cu roz sau roșu.

3. Bujorul este o floare-simbol, ea reprezentând cea de-a 12-a aniversare a căsătoriei. Astfel, când serbezi 12 ani de căsătorie, o alegere perfectă o reprezintă bujorii. Poți găsi cele mai frumoase buchete de bujori pe floria.ro pentru a sărbători această aniversare așa cum se cuvine.

4. Bujorii sunt și un simbol al bunăstării și onoarei, precum și al dragostei. Aceste flori au puternice conotații romantice.

5. Sunt flori folosite și în principiile Feng Shui, conform cărora bujorii roz sporesc armonia din cuplu. De aceea, este recomandat să ai bujori în dormitor.

6. Bujorul este considerat ca fiind floarea norocului și a căsniciei fericite. De aceea, este potrivit să ai bujori în buchetul de mireasă. Numeroase mirese folosesc bujori albi pentru buchetele lor, dar poți alege culoarea pe care o preferi, important este să adaugi această floare în buchetul tău, dacă ții la această superstiție.

7. Bujorii simbolizează afecțiunea, fiind un dar ideal pentru persoana față de care simți o dragoste sinceră și caldă.

8. Bujorii au petalele comestibile, astfel că pot fi utilizate în salate, siropuri și ceaiuri.

9. În trecut, bujorii erau cultivați în scop medicinal, întrucât florile lor erau utilizate pentru a trata astmul și durerile de cap.

10. Bujorul este floarea oficială a statului Indiana și este una dintre florile simbol ale Chinei.

11. În chineză, bujorul poartă denumirea de „sho yu”, care tradus înseamnă „cel mai frumos”.

12. Există soiuri de bujori care cresc pe toate continentele, dar și specii de bujori alpini cu nuanțe extrem de intense de roșu.

13. Bujorii se numără printre cele mai mari flori. Există soiuri de bujori ale căror flori pot avea diametrul de 15 centimetri.

14. Bujorii iubesc potasiul, astfel că dacă îți dorești să ai bujori mai mari și rezistenți, este recomandat să folosești pentru ei un îngrășământ pe bază de potasiu.

15. Polenul bujorilor este foarte dulce, astfel că aceste flori sunt iubite de furnici, fluturi și albine.

16. Bujorii sunt originari din Asia. Conform legendei, atunci când Marco Polo a văzut pentru prima dată bujori, a afirmat despre aceștia că sunt niște „flori mari cât o varză”.

După cum vezi, aceste flori nu sunt deloc plictisitoare, ci au o mulțime de povești de spus. Din fericire, sunt și foarte ușor de îngrijit, așa că nu ai niciun motiv să nu-ți completezi grădina cu câțiva bujori viu colorați și foarte, foarte parfumați.

În articolul

Îți plac bujorii? Iată 16 lucruri pe care, probabil, nu le știai despre ei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x