Mănânci sănătos, dar ai senzația că tot nu te simți bine? Adoptă și alte obiceiuri

Publicat pe 17.10.2024 la 14:23 Actualizat pe 17.10.2024 la 14:30

Ne-am obișnuit să asociem o viață sănătoasă doar cu o alimentație echilibrată. Într-adevăr, ceea ce mâncăm are un impact asupra noastră.

femeie care ține un pahar cu apă în mână și o pastilă

Mănânci sănătos, dar ai senzația că tot nu te simți bine? Adoptă și alte obiceiuri

Shutterstock

Însă ai observat că, deși urmezi o dietă echilibrată, te simți mai obosit, irascibil sau lipsit de energie? Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că organismul nu se mulțumește doar cu alimentația. Există și alți factori care-l influențează și-l ajută să te simți mai bine. Iată care sunt câțiva dintre aceștia.

Mâncarea nu este totul. Ai nevoie de somn de calitate

Este adevărat că alimentația te ajută să te simți mai bine. Și, cel puțin teoretic, ar trebui să-ți permită să ai o stare generală plină de energie. Dar fără un somn adecvat, chiar și cea mai sănătoasă dietă nu va avea efectul dorit. Există studii care arată că lipsa somnului duce la imunitate scăzută, lucru care te va face mai vulnerabil la răceli și infecții. Așadar, asigură-te că îți rezervi suficient timp pentru somn și respecți același program în fiecare zi.

Practică exerciții fizice ca parte a rutinei zilnice

Mișcarea îți tonifiază corpul și te ajută să îți îmbunătățești starea de spirit și mintea. Chiar și o plimbare scurtă de 30 de minute în fiecare zi poate fi suficientă pentru a te destinde. În plus, exercițiile fizice sprijină detoxifierea organismului, astfel că nu ai niciun motiv pentru care să nu le practici. Iar pentru a evita durerile și a-ți pregăti articulațiile pentru antrenamente mai riguroase, folosește în fiecare seară geluri antiinflamatorii cu efect răcoritor.

Vitamine și minerale pentru o imunitate puternică

O dietă echilibrată ar trebui să includă alimente bogate în vitamine și minerale esențiale. Acestea sprijină sănătatea generală și sunt indispensabile pentru o imunitate puternică. Dacă simți că nu obții suficiente vitamine din alimentație, poți lua în considerare administrarea unor vitamine imunitate, precum vitamina C, vitamina D sau zinc.

Scapă de stres

Stresul este un inamic ascuns care îți poate afecta semnificativ starea mentală. Și cea fizică, pentru că atunci când ești stresat, nu ai chef să faci nimic și ai tendința de a deveni sedentar sau de a evita viața socială. Consumă alimente bogate în magneziu, potasiu, zinc, precum fructe de pădure, țelină, varză sau optează pentru suplimente lichide, propolis ori matcha pentru a-ți ajuta organismul să se relaxeze.

Elimină toxinele din organism

Dacă ani de zile ai consumat fast-food și alte alimente procesate, și ai schimbat brusc stilul alimentar, cel mai probabil în organism se regăsesc numeroase toxine. Sigur, toxinele apar și din cauza mediului și a produselor de îngrijire personală. Oricare ar fi motivul, acestea afectează funcționarea organelor. O cură de detoxifiere organism te va ajuta să te simți mai energic și să îți îmbunătățești starea generală.

Chiar dacă alimentația reprezintă un element important pentru a te simți bine, nu uita că sănătatea ta depinde de o serie de factori. În esență, să te simți bine, nu presupune doar să mănânci sănătos. Mai degrabă, implică un stil de viață echilibrat, cu activități fizice, gestionarea stresului, eliminarea toxinelor din organism și întărirea imunității. Toate acestea te vor ajuta să te simți mai bine și să ai o viață socială activă.

În articolul

Mănânci sănătos, dar ai senzația că tot nu te simți bine? Adoptă și alte obiceiuri

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2024. Balanțele fac o investiție importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Scenariu negru pentru turism: pasagerii, taxaţi cu cel puţin 100 de euro pentru fiecare zbor
a1.ro
Rețeta de salată de ton a Gabrielei Cristea. Ce ingrediente folosește prezentatoarea pentru preparatul de regim: „Vă vând un pont”
HelloTaste.ro
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zilei
Catine
Transformarea le așteaptă pe aceste 3 semne zodiacale în ziua de 22 octombrie 2024. Viața este pe cale să se schimbe pentru acești nativi din zodiac
useit.ro
Elon Musk oferă 1 milion de dolari în fiecare zi. Ce trebuie să facă participanții la tombolă
as.ro
Lovitura financiară anunţată de milionarul Călin Donca, după eliberarea din arest: „Dragii mei, încă o veste bună”
MediCOOL
Bărbații și femeile simt durerea diferit. Un nou studiu a analizat sistemele biologice de ameliorare a ei
Spynews
Declarație exclusivă! De ce a venit Pepe astăzi la procesul Ralucăi Pastramă cu Ibrahim. Cântărețul nu este chemat în instanță
DeParinti
Băiţa prematurului: principii şi recomandări utile
MediCOOL
Consumul de cofeină poate influența grăsimea corporală și riscul de diabet de tip 2. Ce spun studiile despre efectele acesteia asupra obezității
HelloTaste
Sos barbeque preparat în casă, ideal pentru fripturi delicioase
x