Metode de economisire a banilor: ce poți să faci ca acumulezi rezerve

Publicat pe 02.08.2018 la 13:57 Actualizat pe 02.08.2018 la 14:00

Una dintre cele mai probabile explicații pentru că faptul că nu reușești să economisești lună de lună este următoarea: îți lipsește educația financiară. Nu te speria, deoarece mai sunt și mulți alți români ca tine.

Câștigi mult mai mult decât salariul lunar mediu net pe economie, însă nu reușești să economisești niciun ban? Există destule lucruri pe care le poți face astfel încât să poți să economisești suficient în fiecare lună, fără ca stilul tău de viață să aibă de suferit foarte mult. Dacă nu știi de unde să începi, avem noi mai multe sfaturi și metode de economisire pentru tine.

Educă-te financiar

Una dintre cele mai probabile explicații pentru că faptul că nu reușești să economisești lună de lună este următoarea: îți lipsește educația financiară. Nu te speria, deoarece mai sunt și mulți alți români ca tine. Foarte simplu spus, educația financiară te ajută să îți gestionezi mai bine veniturile tale, să cheltuiești mai inteligent și să reușești să economisești. O persoană educată din punct de vedere financiar este mai echilibrată când vine vorba de gestionarea propriilor bani.

Dacă îți lipsește educația financiară, înseamnă că este nevoie să înveți cum să lucrezi cu banii. Iar ca să înveți cum să lucrezi cu lucrezi cu bani trebuie să înțelegi niște noțiuni de bază precum credit, card de credit, dobândă, dobândă anuală efectivă sau depozit și, de asemenea, să experimentezi. Doar dacă vei experimenta cât mai mult vei înțelege, cu adevărat, ce se întâmplă cu banii pe care îi câștigi într-o lună. Ca să experimentezi poți să mergi, de exemplu, la un amanet în Berceni (în cazul în care locuiești în sectorul 4 al Capitalei) și să-ți lași un obiect de valoare drept gaj. În schimbul respectivului obiect vei obține o sumă de bani și, totodată, vei lua contact, practic, cu o metodă rapidă de obținere de cash. Mai mult, vei face un pas important în procesul tău de educare financiară.

Pe măsură ce te vei educa financiar, vei înțelege perfect pe ce se duc banii tăi, în fiecare lună, și cum poți să economisești. Până vei ajunge la un nivel ridicat de alfabetizare financiară găsești, în continuare, câteva metode de economisire a banilor.

Fă-ți un plan de economisire

Chiar dacă sună complicat, un plan de economisire poate fi foarte simplu. Pentru început, propune-ți să economisești, lunar, 10% din veniturile tale. Astfel, dacă salariul tău lunar net este de 10.000 de lei, transferă 1.000 de lei din veniturile tale într-un cont de economii, chiar imediat după ce îți primești leafa.

Plătește mai puțin cu cardul

A doua sugestie de pe lista noastră cu metode de economisire este următoarea: plătește mai puțin cu cardul și mai mult cu banii jos. Procedează astfel dacă vrei să ai o evidență mai bună a cheltuielilor tale. De fiecare dată când cumperi cu cardul (de debit sau de credit) este foarte probabil să cheltuiești mai mult decât îți dorești (și îți permiți) din cauză că poți să observi cum îți dispar banii din cont.

Schimbă-ți abonamentul la telefonul mobil

Când te-ai întrebat ultima oară dacă abonamentul pentru telefonul mobil este adaptat nevoilor tale? Chiar îți este necesar un abonament lunar de 20 de euro și nu crezi că te-ai descurca cu unul mai mic, de maximum 10 euro? Sau cu o cartelă prepay? Noi credem că merită să încerci să vezi cum te descurci cu un abonament cu o valoare mai mică!

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Metode de economisire a banilor: ce poți să faci ca acumulezi rezerve

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x