Mobilier pentru dormitor: O alegere dificilă?
Publicat pe 20.08.2020 la 08:11 Actualizat pe 20.08.2020 la 08:23
Dacă în perioada de izolare ai pus la cale planul de renovare al casei și acum ai ajuns la capitolul redecorare și dorești să schimbi mobila de dormitor, trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a îmbunătății ambianța.
Dacă în perioada de izolare ai pus la cale planul de renovare al casei și acum ai ajuns la capitolul redecorare și dorești să schimbi mobila de dormitor, trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a îmbunătății ambianța.
Pe lângă utilitatea mobilei, trebuie să alegi una care se potrivește stilului tău. Iar dacă ai un dormitor mic, trebuie să eviți să ăl umpli cu mobilier pentru că îți va da senzația de sufocare. Cu toții știm că dormitorul este una dintre camerele din casă în care petrecem puțin timp, iar atunci când o facem este pentru a dormi.
Dormitorul reprezintă spațiul tău intim, locul unde te relaxezi și te odihnești, unde îți încarci bateriile și te pregătești pentru o nouă zi. Tocmai de aceea trebuie să amenajezi spațiul într-un mod armonios. Dormitorul tău trebuie să îți ofere confort și să fie organizat eficient. Dacă restul casei este mobilat în stil clasic, minimalist sau modern, dormitorul tău trebuie să fie în ton cu celelalte camere.
5 sfaturi utile pentru alegerea mobilierului pentru dormitor
1.Patul – piesa de rezistență
În dormitor, cel mai important corp de mobilier este patul. Designul, mărimea, salteaua și felul în care îl poziționezi joacă un rol important. Trebuie să iei măsurătorile necesare înainte să comanzi patul pentru că nu ai vrea un pat care îți ocupă toată camera. Fii extrem de atentă la alegerea saltelei pentru că ea va dicta dacă ai un somn odihnitor sau nu.
2.Noptiera- Unde îți pui lucrurile esențiale
Atunci când te instalezi în dormitor pentru o seară relaxantă sau te pregătești de culcare, ai nevoie de o comodă sau o noptieră în apropierea patului pe care să îți lași telefonul, o carte, produse cosmetice necesare, o veioză și un pahar cu apă. Culoarea și stilul noptierei trebuie să fie în același ton cu restul mobilierului si, de preferabil, să se asorteze și cu draperiile. Pe noptieră vei depozita cele câteva lucruri care trebuie să fie mereu la îndemână. Așadar, nu ai nevoie de ceva care ocupă mult spațiu. Alege o noptieră cu sertare pentru a avea mai mult spațiu de depozitare.
3.Spațiu de depozitare
Dacă dressingul e în altă cameră, atunci ești norocoasă pentru că nu va trebui să aglomerezi dormitorul cu un dulap mare, pentru haine. În schimb, poți alege un dulap sau o comodă de dimensiuni mai mic pentru a depozita lenjeriile, păturile și alte mărunțișuri.
4.Corpuri de iluminat
În funcție de mărimea dormitorului și a ferestrelor, este important să alegi o lustră și poate și două veioze pentru noptiere pe care să le aprinzi pe timp de seară pentru lumină ambientală. Dacă iubești luminile difuze, atunci sigur ți-ar plăcea niște ghirlande de beculețe pe care să le atârni deasupra patului, pe perete.
5.Masa de toaletă
Pentru a te ocupa de rutina ta de îngrijire și răsfăț, ai nevoie de amplasarea unei măsuțe de toaletă, într-un colț lângă fereastră. Pe această masă îți vei putea aranja toate cosmeticele pe care nu ai loc să le amplasezi în baie și o oglindă mare. Nu ai nevoie de o masă mare, așa că fii atentă la măsurători. De asemenea, masa de toaletă trebuie să fie în același stil cu restul mobilierului din dormitor și chiar în aceleași nuanțe.
Citește și: 7 lucruri pe care sa le stii inainte sa renovezi un apartament Cum să îți amenajezi mai eficient o bucătărie de mici dimensiuni