(P) Cadoul perfect pentru orice ocazie - frumos sau practic?

Publicat pe 18.05.2022 la 15:34 Actualizat pe 18.05.2022 la 16:33

Estetica este foarte importantă când alegem si oferim un cadou, indiferent de ocazie. Primul contact al persoanei care primește darul cu respectivul cadou se face la nivel vizual. La fel ca în relațiile dintre oameni, prima impresie contează mult, iar analiza estetică este involuntară, un act reflex.

Un bărbat oferă unei femei un buchet de flori roșii

Cadoul perfect pentru orice ocazie

Happy Channel

Cât de mult contează însă, când selectăm un anumit cadou, ca acesta să fie frumos ori să fie practic? Ideal este, desigur, să valideze ambele criterii. Totuși, avem adesea de făcut alegeri complicate atunci când căutăm cadoul perfect. Unele daruri sunt mai degrabă convenționale, impresionează prin aspect, mărime, volum. Un cadou mare atrage atenția, este cert! Însă un cadou mic poate îngloba și mai multă esență, dacă facem de exemplu comparația între o ramă foto de perete și un mic inel prețios, cu diamante.

Un produs de decor, un set cadou oarecare sau un dar practic, despre care știm sigur că va fi de folos destinatarului cadoului. Iată o altă dilemă, în același registru. Unele cadouri practice ar putea fi mai lipsite de strălucire decât unele destul de puțin folositoare, dar impresionante vizual. Fiecare poate decide dacă merge așadar pe impactul de moment sau pe dorința de a oferi ceva cu adevărat util. În acest caz, depinde foarte mult și de context și mai ales de relația dintre cele două persoane. Cu cât relația este mai apropiată, cu atât ne permitem să oferim cadouri mai practice, fără a merge pe validarea unor simple obiceiuri rigide.

Alegi să plătești pentru un buchet impresionant de flori, de sute de lei, ori aloci aceeași sumă pentru un voucher cadou, însoțit de un buchet de flori mai puțin impresionant? Din nou, decizia depinde de situație și de ceea ce țintești: să provoci un moment memorabil sau să aduci bucurie practică într-o relație deja solidă, care nu mai are nevoie de astfel de gesturi mărețe.

În orice situație, o idee excelentă este să cumperi și cutii de cadou frumoase, ambalaje cadou cu design cât mai plăcut. Chiar dacă optezi pentru cadouri de dimensiuni mici sau în stil practic, cutiile cadou vor crește valoarea generată de efectul vizual. Prima impresie va fi mai bună, ca prim pas spre descoperirea cadoului efectiv.

Cutii cadou de carton tare, ilustrate adecvat, sunt ideal de folosit la cadouri pentru orice ocazie. Cutii de cadou se pot comanda online, unde găsești cea mai mare varietate de produse. Evident, în astfel de magazine poți poate să găsești și unele obiecte pe care să le oferi cadou plus decorațiuni de petrecere și alte produse utile în contextul celebrării unei persoane dragi.

Frumos sau practic? Dacă analizezi bine situația și iei în calcul mai multe variante, ai putea să ajungi la un final fericit, în care îmbini pe cât posibil cele două opțiuni. Cutiile de cadou te vor ajuta să faci diferența, însă probabil că cea mai importantă este decizia ta cu privire la ce va fi în interior. Încă un sfat util: poți alege o cutie cadou mai mare decât conținutul, dar nu exagera, pentru a nu cădea în cealaltă extremă, aceea de a dezamăgi în raport cu așteptările inițiale, la vederea cutiei cadou.

În articolul

(P) Cadoul perfect pentru orice ocazie - frumos sau practic?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ora de vară 2023. Cum se dau ceasurile la noapte
a1.ro
Un sunet înfricoșător care s-a auzit și în România a băgat spaima în oameni. Ce au surprins internauții pe rețelele sociale
HelloTaste.ro
Supă cremă de urzici cu crutoane aromate, plină de gust și de sănătate
Catine
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
useit.ro
Dulciurile și alimentele grase pot schimba creierul uman. De ce ne place atât de mult să mâncăm cartofi prăjiți
as.ro
Sacrificiul pe care îl face Anamaria Prodan, la 50 de ani: „Trebuie să fiu impecabilă pentru iubitul meu!”. Transformare uluitoare
MediCOOL
Cum îți poți proteja coloana vertebrală. Sfaturile specialiștilor pentru a preveni durerile de spate
Spynews
Țara care interzice minorilor să mai folosească rețelele sociale. Vor avea nevoie de acordul părinților
x