(P) Cadoul perfect pentru orice ocazie - frumos sau practic?

Publicat pe 18.05.2022 la 15:34 Actualizat pe 18.05.2022 la 16:33

Estetica este foarte importantă când alegem si oferim un cadou, indiferent de ocazie. Primul contact al persoanei care primește darul cu respectivul cadou se face la nivel vizual. La fel ca în relațiile dintre oameni, prima impresie contează mult, iar analiza estetică este involuntară, un act reflex.

Un bărbat oferă unei femei un buchet de flori roșii

Cadoul perfect pentru orice ocazie

Happy Channel

Cât de mult contează însă, când selectăm un anumit cadou, ca acesta să fie frumos ori să fie practic? Ideal este, desigur, să valideze ambele criterii. Totuși, avem adesea de făcut alegeri complicate atunci când căutăm cadoul perfect. Unele daruri sunt mai degrabă convenționale, impresionează prin aspect, mărime, volum. Un cadou mare atrage atenția, este cert! Însă un cadou mic poate îngloba și mai multă esență, dacă facem de exemplu comparația între o ramă foto de perete și un mic inel prețios, cu diamante.

Un produs de decor, un set cadou oarecare sau un dar practic, despre care știm sigur că va fi de folos destinatarului cadoului. Iată o altă dilemă, în același registru. Unele cadouri practice ar putea fi mai lipsite de strălucire decât unele destul de puțin folositoare, dar impresionante vizual. Fiecare poate decide dacă merge așadar pe impactul de moment sau pe dorința de a oferi ceva cu adevărat util. În acest caz, depinde foarte mult și de context și mai ales de relația dintre cele două persoane. Cu cât relația este mai apropiată, cu atât ne permitem să oferim cadouri mai practice, fără a merge pe validarea unor simple obiceiuri rigide.

Alegi să plătești pentru un buchet impresionant de flori, de sute de lei, ori aloci aceeași sumă pentru un voucher cadou, însoțit de un buchet de flori mai puțin impresionant? Din nou, decizia depinde de situație și de ceea ce țintești: să provoci un moment memorabil sau să aduci bucurie practică într-o relație deja solidă, care nu mai are nevoie de astfel de gesturi mărețe.

În orice situație, o idee excelentă este să cumperi și cutii de cadou frumoase, ambalaje cadou cu design cât mai plăcut. Chiar dacă optezi pentru cadouri de dimensiuni mici sau în stil practic, cutiile cadou vor crește valoarea generată de efectul vizual. Prima impresie va fi mai bună, ca prim pas spre descoperirea cadoului efectiv.

Cutii cadou de carton tare, ilustrate adecvat, sunt ideal de folosit la cadouri pentru orice ocazie. Cutii de cadou se pot comanda online, unde găsești cea mai mare varietate de produse. Evident, în astfel de magazine poți poate să găsești și unele obiecte pe care să le oferi cadou plus decorațiuni de petrecere și alte produse utile în contextul celebrării unei persoane dragi.

Frumos sau practic? Dacă analizezi bine situația și iei în calcul mai multe variante, ai putea să ajungi la un final fericit, în care îmbini pe cât posibil cele două opțiuni. Cutiile de cadou te vor ajuta să faci diferența, însă probabil că cea mai importantă este decizia ta cu privire la ce va fi în interior. Încă un sfat util: poți alege o cutie cadou mai mare decât conținutul, dar nu exagera, pentru a nu cădea în cealaltă extremă, aceea de a dezamăgi în raport cu așteptările inițiale, la vederea cutiei cadou.

În articolul

(P) Cadoul perfect pentru orice ocazie - frumos sau practic?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x