(P) Cum să creezi un living spațios și luminos dacă acesta are o dimensiune mică

Publicat pe 31.05.2022 la 13:16 Actualizat pe 31.05.2022 la 13:22

Camera de zi este de obicei locul în care oamenii își petrec cel mai mult timp liber. Este locul unde îți chemi prietenii pentru seri de film sau discuții. Este locul unde te uiți la meciul de fotbal alături de familie.

un livin în care se află o canapea de culoare verde, perne colorate, tablouri pe pereți și un raft cu cărți în partea dreaptă

Livin spațios și luminos

Unsplash.com

Camera de zi este de obicei locul în care oamenii își petrec cel mai mult timp liber. Este locul unde îți chemi prietenii pentru seri de film sau discuții. Este locul unde te uiți la meciul de fotbal alături de familie. Deoarece camera de zi este punctul central al casei tale, este important să faci din acesta un spațiu bine proiectat. Un spațiu care să influențeze în bine starea oamenilor care-ți trec pragul.

Tips and tricks pentru un living mai mare și mai luminos

1. Aplică nuanțe deschise de vopsea

Culorile mai deschise vor reflecta lumina naturală și vor face ca living-ul să pară mai mare. Culorile mai închise, pe de altă parte, vor face spațiul mai confortabil și mai intim. Dacă dorești să creezi senzația de spațiu mare alege o paletă de culori deschise și neutre. Cum ar fi nuanțele de gri, crem și alb.

Dacă dorești să ai o variație a culorilor în camera de zi, poți picta plintele, ornamentele ferestrelor și ușilor într-o nuanță mai deschisă decât restul încăperii. De asemenea, asigură-te că nuanța vopselei se potrivește cu podeaua. Acest lucru va crea coeziune vizuală și echilibru.

2. Folosește pattern-uri inspirate din natură

O cameră luminoasă și aerisită poate fi una care se integrează perfect cu spațiul exterior. Imaginează-ți ferestrele larg deschise, lăsând să intre lumina în timp ce sunetele și mirosurile naturii se contopesc cu spațiul tău interior. Aplică tema naturii și îmbunătățește-ți legătura cu aceasta prin imprimeuri și accesorii cum ar fi glicine desenate manual sau folosește tapet de flori și păsări sălbatice.

3. Oglinzile sunt un accesoriu obligatoriu

Agățarea oglinzilor mari într-o cameră de orice dimensiune ajută la reflectarea luminii, la crearea adâncimii și a iluziei unui spațiu mai mare și mai deschis. O oglindă înaltă va atrage privirea în sus și va crea înălțime. Poziționeaz-o opus sau în unghi drept față de fereastră pentru a reflecta cât mai multă lumină naturală.

4. Alege-ți cu atenție mobila

Acolo unde mulți oameni greșesc atunci când decorează spațiile mici este alegerea pieselor de mobilier mici. Sigur, o canapea modulară supradimensionată s-ar putea să nu fie potrivită, dar crezi sau nu, amenajarea casei tale cu câteva piese mai mari poate face un spațiu să se simtă mai mare.

Fii atent când alegi mobilierul pentru spațiul tău mic. Optează pentru mai puține piese de excepție, din țesături simple, în loc de mai multe. Investește în mobilier care poate servi mai multor scopuri, cum ar fi un cufăr care funcționează și ca măsuță de cafea, dar și ca spațiu de depozitare.

Dacă ești în căutarea unei canapele pentru sufrageria ta mică, caută una care să fie ridicată de la sol. Când găsești scaunele de sufragerie potrivite, alege-le pe cele care au un cadru deschis. Schimbă-ți masa dreptunghiulară cu una rotundă din sticlă. Acestea sunt doar câteva dintre trucurile pe care le poți folosi pentru a crea iluzia de mai mult spațiu prin alegerile de mobilier.

5. Apelează la un anticariat care face achiziții de cărți

Dacă deții deja o bibliotecă mare ce îți ocupă un perete întreg din living poți apela la un anticariat care face achiziții de cărți cum este Anticariat-carti.com. Cu ajutorul unui serviciu de achiziții de cărți îți lichidezi biblioteca rapid. Cu siguranță, ai volume deja citite sau care nu-ți mai stârnesc interesul și tot ce faci este doar să le ștergi de praf de fiecare dată când faci curat. Apelând la un anticariat care face achiziții de cărți vechi sau noi, acestea ajung la alți pasionați de lectură. Tu te vei bucura că ai suficient spațiu în casă și vei contribui și la menținerea sănătății mediului înconjurător.

Din fericire, frumusețea libertății creative – și puterea internetului – înseamnă că, indiferent cât de mică este camera ta de zi, există o mulțime de idei și amenajări care vor fi soluția perfectă pentru spațiul tău de locuit.

În articolul

(P) Cum să creezi un living spațios și luminos dacă acesta are o dimensiune mică

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x