(P) Telemetrul cu laser: Ce este și cum îl alegi pe cel potrivit

Publicat pe 23.11.2021 la 15:54 Actualizat pe 23.11.2021 la 17:46

Fiecare gospodărie găzduiește numeroase scule și aparate necesare pentru renovarea și modernizarea diferitelor spații din locuință, iar alături de acestea vei avea întotdeauna nevoie de instrumente de măsurat.

telemetru cu laser

Telemetrul cu laser: Ce este și cum îl alegi pe cel potrivit

https://www.constructii-mag.ro/categorie/telemetre-2131

Dintre modele populare de pe piață, cel mai îndrăgit este telemetrul cu laser.

Astfel, dacă te pregătești să începi un proiect de bricolaj sau vrei să știi mai multe despre acest domeniu, atunci descoperă din cele ce urmează utilitatea acestor instrumente de măsurat și alege dintre telemetrele cu laser de pe constructii-mag.ro pe cel potrivit nevoilor tale!

Ce este un telemetru cu laser?

Un telemetru cu laser este un instrument de măsurat ideal atât pentru gospodării, dar și pentru proiectele realizate de către profesioniștii ce au nevoie de dimensiunile și distanțele exacte, precise și fiabile.

Poate fi folosit în domeniul construcțiilor, în renovări, în armată, la vânătoare, în agricultură sau silvicultură. Mai exact, este un instrument ideal pentru majoritatea proiectelor în care trebuie să măsori anumite distanțe și intervale.

Care sunt avantajele unui telemetru cu laser?

Deoarece telemetrul cu laser este folosit în foarte multe proiecte de construcții și bricolaj, vine cu un spectru larg de avantaje pentru utilizatori. Astfel, telemetrele oferă următoarele avantaje:

Sunt extrem de precise în măsurătorile ce trebuie realizate.

Sunt printre cele mai avansate instrumente din punct de vedere tehnologic, în defavoarea telemetrelor optice și cele cu ultrasunete.

Sunt mult mai ușor de operat. De exemplu, telemetrele optice necesită două persoane pentru ca acestea să măsoare cu exactitate, pe când cele cu laser au nevoie de o singură persoană.

Majoritatea telemetrelor cu laser sunt echipate cu nivelă de laser și funcție de autocalibrare pentru o măsurătoare corectă.

Permit mai multe tipuri de măsurători, printre care cea continuă, cea întârziată și măsurarea volumului.

Oferă ecrane ușor de citit și foarte multe informații în detaliu.

Cum funcționează un telemetru cu laser?

Telemetrul cu laser emite un impuls electromagnetic sub forma unui fascicul. Acesta se reflectă în suprafața măsurată, întorcându-se la instrument. Telemetrul măsoară distanța parcursă, apoi afișează rezultatele pe ecran. Telemetrul cu laser poate fi folosit atât în spații închise, cât și în exteriorul clădirilor, având o precizie de până la 1mm/ kilometru, iar distanța pe care o pot parcurge poate fi cuprinsă între 150m și 1500m.

Cum alegi cel mai bun telemetru cu laser?

Asemeni celorlalte scule, aparate și instrumente de măsurat, și telemetrul cu laser are anumite specificații tehnice de care trebuie să ții cont. Astfel:

Raza de acțiune. În funcție de domeniul în care vrei să folosești aparatul, cât și de distanțele de măsurat, poți opta între rază de acțiune scurtă, medie sau lungă. De exemplu, un telemetru pentru gospodărie poate avea o rază cuprinsă între 40 și 80m, pe când un laser profesionist poate ajunge cu ușurință la 1500m.

Precizia măsurării. Telemetrele cu laser pentru gospodării și cele semi profesionale pot avea o precizie bună, având o marjă de eroare cuprinsă între +/-5mm, pe când instrumentele profesionale au o exactitate mai mare, eroarea oscilând între doar 1 sau 2mm.

Unitatea minimă de măsură. Unitatea minimă afișată pe ecran este dată de performanța instrumentului, cât și de modelul acestuia. Cu cât unitatea de măsură este mai mică, cu atât instrumentul va fi mai precis în măsurători.

Durabilitatea. În funcție de condițiile în care lucrezi, trebuie să alegi un instrument potrivit. De exemplu, pentru un șantier cu umiditate și praf vei avea nevoie de un produs mult mai rezistent, spre deosebire de un proiect realizat în spații închise sau curate.

Diametrul laserului. Diametrul luminii laserului este influențat de suprafața înspre care este acesta îndreptat. De exemplu, spotul de lumină al telemetrului poate cuprinde valori între 6 și 60mm.

După ce ai descoperit ce înseamnă un telemetru cu laser, care sunt avantajele acestuia și cum poate fi el folosit, trebuie să te asiguri că îl alegi pe cel potrivit nevoilor și proiectelor tale!

În articolul

(P) Telemetrul cu laser: Ce este și cum îl alegi pe cel potrivit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce pensie va avea un român cu 4.000 de lei salariu, după 35 de ani de muncă
a1.ro
Ce relație au părinții Doinei Teodoru cu Cătălin Scărlătescu. Actrița a spus cum se înțeleg aceștia
HelloTaste.ro
Hummus cu avocado. Rețetă delicioasă și sănătoasă
Catine
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
useit.ro
Adevărul din spatele imaginilor virale cu Papa Francisc. Cum a apărut pe Internet conducătorul Bisericii Catolice
as.ro
Transformare spectaculoasă a fiicei milionarului părăsit de soţie pentru Cristi Borcea. A suferit mai multe operații estetice și s-a umplut de tatuaje
MediCOOL
Cum îți poți proteja coloana vertebrală. Sfaturile specialiștilor pentru a preveni durerile de spate
Spynews
Testul de inteligență care te pune în dificultate. Ce număr lipsește din imagine / FOTO
x