Pași simpli pentru amenajarea unei bucătării la comandă

Publicat pe 28.02.2018 la 12:14 Actualizat pe 28.02.2018 la 12:19

Este bine să dați frâu imaginației și să va gândiți cum ar trebui să arate totul pentru a putea intui materialele, culorile și texturile mobilierului.”

Bucătăria nu este doar locul în care luăm masă, ci este spațiul care reunește întreaga familie după activitățile zilnice, locul în care deseori ne relaxăm la o ceașcă de cafea sau chiar locul în care ne primim musafirii, motiv pentru care amenajarea cu gust este esențială. Teoria cercetătorilor americani din 1940 spune că trebuie să respectăm “regula triunghiului”. Astfel, lungimea unei laturi a triunghiului, între două puncte de lucru trebuie să fie mai mare de 1.2 metri și mai mică de 3 metri. Indiferent de spațiu sau de buget, proiectul amenajării bucătăriei nu trebuie să omite “regula triunghiului” pentru a obține un spațiu aerisit, funcțional, confortabil și util.

Arta-Mobilei este unul dintre magazinele de top de mobilier standard și la comandă din București. Magazinul se remarcă tocmai datorită serviciilor de producție, executând mobilier pentru fiecare încăpere a locuinței la prețuri de producător. Iată care sunt sfaturile specialiștilor Arta-Mobilei pentru mobilarea bucătăriei moderne:

“În acest an, designerii pun un accent deosebit pe lemnul natural atunci când discutăm despre designul interior. Cele mai apreciate sunt cele în nuanțe de lemn natur, cu rafturi la vedere, iar în ceea ce privește blaturile, marmura a fost detronată de cuarț. Dacă marmura și granitul au fost în vogă câțiva ani la rând, în anul 2018, cuarțul este materialul preferat, fiind considerat un material indestructibil, aspectuos și ofertant în ceea ce privește nuanțele și modelele.

De asemenea, ca și material de baza folosit în confecționarea bucătăriilor moderne este lemnul natural, mobilierul din lemn masiv în nuanțe cât mai naturale sau chiar modele rustice.

Faptul că sunt în vogă rafturile la vedere nu mai este o noutate pentru mulți dintre noi, însă dacă până acum se opta pentru unul sau două astfel de rafturi de bucătărie, acum puteți lasa cât mai multe. Avantajul acestora este că puteți oferi personalitate bucătăriei și chiar puteți aduce o pată de culoare cu ajutorul decorațiunilor.

Nu în ultimul rând, sertarele nu ar trebui să lipsească din bucătăria dumneavoastră, mai ales că ele sunt foarte eficiente și vin la pachet cu numeroase avantaje. Organizarea este unul dintre cele mai importante avantaje de care beneficiați odată ce alegeți un mobilier cu sertare. Având sertare veți putea să adăugați separatoare și astfel fiecare lucru va avea locul lui. De asemenea, optând pentru un mobilier cu setare veți putea beneficia de fiecare centimentru al mobilierului, deci va aduce un plus de eficientă. În plus, dacă va plac bucătăriile fără dulapuri în partea de sus, sertarele vor fi o alegere foarte bună și va aduce întregii încăperi o notă de stil.

Sfatul nostru este să alegeți un mobilier potrivit locuinței pentru a salva și eficientiza cât mai mult spațiu. Bucătăria este un loc prin care trecem de multe ori, așa că amenajarea ei trebuie să ne încânte vizual, însă să nu omitem funcționalitatea sa. Orice proiect de amenajare trebuie să fie vizualizat ca pe un ansamblu și nu să alegeți piesele de rând. Astfel, este bine să dați frâu imaginației și să va gândiți cum ar trebui să arate totul pentru a putea intui materialele, culorile și texturile mobilierului.”

În articolul

Pași simpli pentru amenajarea unei bucătării la comandă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii ar putea beneficia de un nou tip de concendiu medical plătit. Se vor putea acorda maxim 45 de zile într-un an
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x