Pisicile simt lipsa stăpânilor mai mult decât ai crede. Ce ar trebui să faci când lipsești mai mult timp de acasă

Publicat pe 29.06.2018 la 09:13 Actualizat pe 29.06.2018 la 09:17

Pisicile nu sunt egoiste și nici nepăsătoare, ele doar reacționează diferit de cum ne-am aștepta noi la anumiți stimuli. Ele se pot atașa foarte puternic de stăpânul lor, cu atât mai mult dacă sunt bine tratate.

Deși nu pare așa, pisicile simt lipsa stăpânilor mai mult decât crezi. Atunci când încercăm să decodăm atitudinea și comportamentul pisicilor, asociem comportamentul lor cu cel al oamenilor, lucru care este o greșeală. Pisicile nu sunt egoiste și nici nepăsătoare, ele doar reacționează diferit de cum ne-am aștepta noi la anumiți stimuli. Ele se pot atașa foarte puternic de stăpânul lor, cu atât mai mult dacă sunt bine tratate.

Pisicile sunt și foarte perceptive; ele „simt” emoțiile stăpânilor și reacționează la ele, uneori în moduri ciudate. Spre exemplu, dacă te cerți cu cineva, vei vedea deseori pisica urcându-se pe masă sau mobilier. E modul ei de a atrage atenția stăpânilor în speranța aplanării conflictului. Pisica ta ține la tine mai mult decât crezi, așa că ar trebui te asiguri că îi este bine atunci când pleci de acasă. Iată ce ar trebui să faci atunci când lipsești:

Nu uita niciodată de mâncare

Dacă e o regulă pe care ar trebui să o respecți întotdeauna atunci aceea este să te asiguri că pisica ta are suficientă apă și hrana de pisici, atunci când rămâne singură. Din fericire există multe metode prin care poți face asta, chiar și atunci când pleci mai multe zile. Pisicile mănâncă numai până când se satură, așa că nu trebuie să-ți faci griji că va consuma toată hrana deodată.

Probabil știi deja cât de mari sunt porțiile pe care le consumă, așa că nu-ți rămâne decât să calculezi câte porții de mâncare trebuie să-i lași. Același lucru e valabil și pentru apă, cu specificația că ar fi bine să folosești castronașe sau vase cu fundul greu pe care pisica să nu le poată răsturna. De asemenea, ține castroanele de apă la distanță de cele cu mâncare pentru că pisicilor le place uneori să le amestece pe cele două.

Lasă la vedere niște jucării

Pisicile au nevoie să se mențină active, în special atunci când stăpânii sunt plecați. Conform Cat Behaviour Associates, e o idee foarte bună să-i lași pisicii la îndemână jucăriile preferate, ca să se poată juca atunci când simte nevoia. Dacă vrei, poți face lucrurile chiar mai interesante. În loc să arunci pur și simplu câteva jucării prin cameră, încearcă mai degrabă să le plasezi în poziții strategice. Spre exemplu, poți ascunde o minge de ping-pong într-o pungă de hârtie culcată pe lateral sau poți așeza o jucărie de pluș pe marginea unui pervaz unde pisica va ajunge mai greu. Astfel, vei face lucrurile mai interesante și pentru pisică, fiindcă va trebui să se străduiască puțin pentru a ajunge la jucăriile preferate.

Temperatura și aerisirea

Atunci când pleci de acasă, în special dacă pleci pentru mai mult timp, e foarte important să te asiguri că pisica ta nu va suferi de frig sau de căldură. Dacă este o perioadă rece a anului, asigură-te că temperatura din interior nu va scădea sub limite normale, pe toată perioada în care ești plecat. În cazul în care folosești o centrală, programează termostatul la o temperatură confortabilă pentru fiecare zi în care ești plecat.

De asemenea, asigură-te că nu lași nicio fereastră deschisă, ca să eviți accidentele. Iar dacă te gândești să lași măcar geamul rabatat, renunță și la acest gând, întrucât pisicile sunt animale foarte agile și există un risc real să iasă afară sau să rămână blocate. Iar dacă pisica ta are obiceiul de a roade cabluri din când în când, atunci ar fi bine să pui deoparte toate cablurile de pe jos, pentru altfel s-ar putea să le găsești rupte sau găurite la întoarcere.


Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Pisicile simt lipsa stăpânilor mai mult decât ai crede. Ce ar trebui să faci când lipsești mai mult timp de acasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x