Proiect de casă - Tu știi ce mai trebuie făcut dacă te muți la curte?

Publicat pe 08.10.2018 la 13:13 Actualizat pe 08.10.2018 la 13:17

Nevoia de spațiu mai mult, de loc de joacă pentru copii există. Tot mai multe familii renunță la apartament din dorința unui confort sporit pe care ți-l oferă traiul la curte.

Nevoia de spațiu mai mult, de loc de joacă pentru copii există. Tot mai multe familii renunță la apartament din dorința unui confort sporit pe care ți-l oferă traiul la curte.

Casa mult visată implică atât costuri, cât și multă energie consumată. În plus, pentru simplul fapt că nu ai mai trecut prin asta, misiunea este ușor îngreunată.
Proiectul de casă este esențial, însă povestea începe mult mai devreme. Află tot ce ai de făcut din rândurile de mai jos.

Achiziție teren

Cauți terenuri de vânzare în Cluj? Poate în București, Timișoara, Iași? Indiferent dacă este vorba de o casă la țară sau una la oraș, este important să fii informat despre piața imobiliară. Intră pe internet și află prețurile, de asemenea mergi la fața locului pentru a vedea cum este dezvoltată infrastructura în zonă.

Terenul este parte importantă a viitoarei tale case, prin urmare nu plăti înainte să te asiguri că este adecvat pentru ceea ce vrei să construiești. Un studiu geotehnic este cel care evaluează starea terenului, datorită lui știi că viitoarea ta casă va fi în siguranță, fără să ai surpriza neplăcută a unor deteriorări.

În plus, studiul geotehnic este util structuristului, care va ști cum să proiecteze corect dimensiunea fundației și a structurii casei.

Proiect de casă

Tu cum îți dorești să fie casa ta? Cu parter, etaj, mansardă? Apelează la o firmă de arhitectură și în acest fel te vei asigura că proiectul casei va îndeplini cerințele tale și ale membrilor familiei, bucurându-vă din plin de întreg spațiul disponibil.

Ai posibilitatea să alegi dintre proiectele de case deja existente, așadar care au mai fost realizate în prealabil sau poți să te consulți cu specialistul și să ai un proiect de casă personalizat, conform dorințelor tale.

Chiar dacă în primă instanță poate părea că proiectul de casă realizat de o firmă specializată este un moft, experiența arhitecților își va spune cuvântul, iar tu te vei bucura de un spațiu eficientizat la maxim.

Amenajare peisagistică

Cheia succesului unei case este cu siguranță dată și de amenajarea curții. În fond și la urma urmei te muți la casă pentru a petrece timp relaxant și confortabil în propria gradină. Ce alei vei avea, ce tip de piatră pentru exterior se va folosi, pentru ce mobilier vei opta? Îți dorești instalarea unei pergole sau vrei o bucătărie exterioară ori un grătar care să devină atracția principală pentru gașca ta de prieteni?

Pentru casa mult visată nu lăsa așadar la întâmplare amenajarea curții. Succesul confortului din noua ta locuință constă în a acorda atenție egală și implicare tuturor aspectelor: achiziție teren, plan proiect, construcție, amenajare, mobilier.

Pune întrebări și cere sfatul specialistului ori de câte ori ai nevoie. Vei vedea cât de repede lucruri care ți se păreau mai mult decât dificile se vor simplifica în mod semnificativ.

Sursa foto: pexels.com

În articolul

Proiect de casă - Tu știi ce mai trebuie făcut dacă te muți la curte?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Doliu în lumea milionarilor din România! Un afacerist celebru, inclus în topul Forbes, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani / FOTO
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x