Pune-ți în evidență formele! Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului

Publicat pe 13.10.2016 la 09:15 Actualizat pe 13.10.2016 la 21:12

In functie de caracteristici, strcutura corpului femeilor difera. Invata sa te imbraci in asa fel incat sa ascunzi imperfectiunile si sa primesti mereu complimente.

hepta.ro

Fiind femeie, trebuie știi care sunt obiectele vestimentare care te avantajează și care sunt articolele pe care trebuie să le eviți. Poate că este perechea de pantaloni cu talie înaltă care îți aranjează talia și posteriorul, sau bluza cu decolteu care se așează frumos pe un bust proeminent. Există o serie de haine care îți vor pune în evidență trăsăturile și care trebuie să se regăsească neapărat în garderoba ta.

Există patru forme corporale standard, care se stabilesc în funcție de dimensiunile bustului, lățimea șoldurilor și circumferința taliei. Una dintre aceste conformații îți corespunde și ție, iar dacă îți alegi hainele în concordanță cu aceste caracteristici, vei reuși să ieși în evidență prin intermediul calităților tale fizice.

Silueta în formă de clepsidră

Vorbim despre o siluetă în formă de clepsidră atunci când partea de sus a corpului este are aproximativ aceleași dimensiuni cu cele ale șoldurilor, în timp ce talia este foarte îngustă. Dacă ești posesoarea unei astfel de silete, probabil ești foarte voluptoasă, iar hainele care ți se potrivesc cel mai bine sunt cele care se mulează pe formele proeminente. Combinațiile dintre fuste conice și așa numitele ”crop-top”-uri sunt perfecte pentru tine. La fel de bine îți vor veni și rochiile cu decolteu adânc, pe care le poți accesoriza cu diferite curele subțiri, plasate la jumătatea taliei, sau chiar sub bust.

Topul crem cu aplicații metalice (252 lei), fusta conică vișinie (139 lei) și rochia tricotată cu devolteu în formă de V (89,90 lei) ți se vor potrivi de minune, dacă ai o siluetă în formă de clepsidră.

Silueta în formă de măr

Dacă partea de sus a corpului este mai mare decât partea de jos a corpului, iar circumferința bustului depășește circumferința bazinului, ești fericita posesoare a siluetei în formă de măr. Obiectivul hainelor tale este acela de a atrage atenția asupra picioarelor și a șoldurilor. Dacă le pui în evidență cum trebuie, nimeni nu va observa că, de fapt, partea superioară a corpului tău are dimensiuni mai mari. Include în garderoga ta pantalonii lungi largi, dar și fustele plisate cu talie înaltă. Piesele de rezistență pentru o siluetă în formă de măr sunt rochițele largi și paltoanele, așa că nu uita să achiziționezi și câteva articole de acest fel.

Jeanșii Mango Cigar (169,90 lei), rochia gri din tricot (179,90 lei) și jacheta lungă cu fermoar (239,20 lei) sunt câteva dintre obiectele vestimentare pe care orice femeie cu siluetă în formă de măr trebuie să le dețină.

Silueta dreptunghiulară

Caracteristica principală a conformației dreptunghiulare este aceea că umerii, talia și bazinul au dimensiuni asemănătoare. De altfel, această siluetă se mai numește și silueta atletică, deoarece este des întâlnită în cazul sportivelor de performanță. Dacă și tu ai o astfel de conformație, scopul principal ar trebui să fie acela de a evidenția cea mai îngustă zonă a taliei, astfel încât bustul și șoldurile să pară mai mari și mai echilibrate. Rochiile lungi, mulate în zona bustului și evazate în partea de jos sunt foarte potrivite pentru tine. Bluzele cu volane și jachetele sunt, de asemenea, recomandate, iar în partea de jos optează pentru pantalonii conici.

Investește câțiva bani în rochia roșie cu buline (74,90 lei), bluza cu volane (169,90 lei) și jacheta din piele sintetică (149 lei), iar prietenii te vor complimenta pentru un look impecabil.

Silueta în formă de pară

O mulțime de femei sunt posesoarele unei siluete în formă de pară. În timp ce zona șoldurilor și bazinul sunt bine evidențiate, bustul are dimensiuni reduse. Pentru a creea efectul de proporționalitate, ideal este ca atunci când îți alegi hainele să optezi pentru unele care să îi evidențieze zona superioară a corpului. Bluzele voluminoase în zona bustului și cămășile de tip boyfriend vor avea acest efect. Pentru partea de jos a corpului, alege pantalonii mulați pe șolduri și evazați în partea de jos. Dacă ești adepta fustelor, îți recomandăm acel tip de fustă cu croi în formă de A.

Îți recomandăm fusta din denim cu nasturi (99,90 lei), pantalonii evazați (249,90 lei) și cămașa boyfriend (99,90 lei), iar imperfecțiunile tale se vor transforma în puncte forte.

În articolul

Pune-ți în evidență formele! Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x