Secretele feng shui ale plantelor din casa ta

Publicat pe 14.08.2018 la 16:17 Actualizat pe 14.08.2018 la 16:22

Plantele recunoscute ca fiind aducătoare de energie pozitivă sunt în mare parte acelea care au frunze mari, cărnoase și care purifică aerul - un element de bază în filozofia feng shui.

Începând de la felul cum arată până la capacitatea lor de a purifica aerul sau de a decora o cameră, florile din casă pot avea o energie pozitivă sau, dimpotrivă, pot influența negativ energia locuinței tale.

Plantele recunoscute ca fiind aducătoare de energie pozitivă sunt în mare parte acelea care au frunze mari, cărnoase și care purifică aerul - un element de bază în filozofia feng shui.

Este bine să aduci o plantă nouă în casă la începutul lunii sau al anului, pentru a simboliza un început sănătos pentru tine și familia ta. Foarte important e și locul în care plasezi florile. Conform principiilor feng shui, pentru plantele de apartament cele mai bune zone dintr-o încăpere sunt cele de est și sud-est.

Iată care sunt câteva dintre cele mai populare plante ce aduc energie bună într-o locuință:

1. Bambusul

Bambusul este poate cea mai populară alegere când vine vorba de amenajarea casei conform principiilor feng shui. Planta simbolizează apă, lemn și pământ, trei dintre cele cinci elemente (alături de metal și foc ) din cultura tradițională chineză, care aduc echilibrul în univers.

Planta nu este deloc pretențioasă când vine vorba de îngrijiri și se spune despre ea că are puterea de a energiza pozitiv întreaga casă.

2. Crinul

Crinii, alături de lalele și gladiole sunt considerați un simbol pentru bogăție și abundență, un simbol al frumuseții și al verii, așa că asigură-te că plantezi din timp bulbii de crin pentru a te bucura de avantajele lor feng shui până toamna târziu.

Atunci când folosești crini într-un buchet de flori e important să îi asociezi în funcție de culori. Poți pune crini violeți și albi în același buchet însă nu e bine să asociezi crinii roșii și albi, pentru că împreună nu creează energie pozitivă.

3. Ficusul

Frunzele mari și cerate ale ficusului îl fac o plantă foarte căutată pentru cei ce vor să-și amenajeze casa după principiile feng shui. Despre ficus se spune că e planta responsabilă cu sănătatea, abundența şi norocul în casă.

În plus are puterea de a curăţa aerul de formaldehide și de majoritatea poluanților dintr-o locuință, scrie thespruce.com.

Pentru a se dezvolta armonios, un ficus nu are nevoie de îngrijiri speciale, ci doar de spațiu pentru a crește în voie, de apă și de temperaturi constante.

4. Feriga

Feriga este o plantă străveche, deloc pretențioasă când vine vorba de îngrijire. Aceasta nu are nevoie de multă lumină și se simte bine chiar și în bucătărie sau în baie.
Feriga curăţă aerul de praf și absoarbe radiațiile emise de aparatura electrocasnică din casă. În plus, frunzele sale bogate inspiră abundență și prospețime, fiind o plantă populară în decorațiunile interioare.

5. Lămâiul

În învățăturile vechi din filozofia feng shui, portocalii te pot ajuta să te îmbogățești, în timp ce un lămâi îți pot aduce dragoste și fertilitate în casă. Copacul cu fructe galbene este și un simbol al prieteniei și al fericirii așa că e întotdeauna un cadou potrivit de casă nouă, pentru prieteni.
În plus, lămâiul nu doar îți aduce bucurie în casă dar are și un scop practic, poți folosi lămâile și în bucătărie, pentru limonadă, salate etc.

6. Orhideea

Orhideea este nu doar o plantă frumoasă și decorativă, însă se spune despre ea că atrage energii benefice, dragoste și prietenie.

Orhideea se găsește în lume în peste 25.000 de varietăți, scrie knowfengshui.com, iar simbolul său în filozofia feng shui este acela de fertilitate, dar și puritate, perfecțiune și frumusețe.

În funcție de culoarea și varietatea sa, orhideea poate simboliza diferite lucruri, așadar când alegi o orhidee pentru casă, orientează-te și după culoare. Roz îți va aduce în casă pasiune și creativitate, în timp ce o orhidee albă va aduce calm și pace.

7. Salvia

Ca să schimbi energia casei tale, mai ales după evenimente negative, se spune că e bine să ții în camere buchete de salvie și levănțică pentru că acestea absorb energiile negative și purifică spațiul.

Salvia reprezintă și imortalitate, longevitate și înțelepciune și, în plus pe lângă beneficiile energetice, este și o mirodenie populară în bucătărie, care aduce savoare diferitelor feluri de mâncare.

Modul în care sunt aranjate lucrurile în jurul nostru, de la curățenia din dulap la poziționarea strategică a plantelor dintr-o încăpere ne poate influența semnificativ starea de bine. Nu uita să aerisești casa în fiecare zi, să păstrezi ordine și să-ți decorezi camerele cu cât mai multe plante ce aduc energie bună și purifică aerul.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Secretele feng shui ale plantelor din casa ta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x