Sfaturi din bucătăria bunicii

Publicat pe 22.09.2021 la 14:19 Actualizat pe 22.09.2021 la 14:24

Cei mai mulți dintre noi asociem imaginea bunicii cu diferite preparate care ne leagă de copilărie. Sunt mulți cei care au crescut în grija bunicilor, de aceea, cele mai frumoase amintiri din primii ani de viață sunt legate adesea de oamenii în vârstă din viața noastră.

Cele mai prețioase sfaturi din bucătăria bunicii ca să nu mai dai greș niciodată cu mâncărurile tale

Shutterstock

Vorba care spune "cine nu are bătrâni să-și cumpere" este adesea valabilă în zilele noastre. Sfaturile și vorbele bunicilor sunt mai mereu mină de aur dacă sunt urmate întocmai și dacă se potrivesc cu mentalitatea pe care o ai. Pe lângă sfaturile despre viață, adesea cele mai apreciate sfaturi de la bunici sunt cele legate de bucătărie.

De cele mai multe ori te străduiești să redai în preparatele tale gustul mâncării făcute de bunica. De multe ori reușește, alteori nu prea. De ce? Rutina, stresul sau lipsa de timp sunt cei mai mari dușmani ai mâncărurilor gustoase, făcute la foc mic, pe îndelete.

Iată cele mai prețioase sfaturi din bucătăria bunicii ca să nu mai dai greș niciodată cu mâncărurile tale:

1. Urmează pașii din rețetă și după ce stăpânești cum trebuie preparatul poți experimenta. Prima dată când faci o rețetă, urmează întotdeauna indicațiile. Abia apoi vei ști cum să o modifici ca să-ți fie pe plac.

2. Acordă timp preparatelor tale. Dacă te grăbești, gustul mâncării nu va ieși așa cum ți-ai propus, sau așa cum îl știi de la bunica. Plus că va fi un mare haos în jurul tău. Cu siguranță vei omite ingrediente sau vei pune cantități greșite.

Pentru preparate care redau gustul copilărie, poți apela oricând la Oala lui Vio, din aplicația eatZZ.

Toate restaurantele din aplicația eatZZ sunt #unulpentrualtul, dar cea mai mare preocupare a lor este față de clienții care le trec pragul zi de zi sau le comandă mâncarea. Niciodată nu a fost atât de simplu şi rapid să îţi comanzi mâncarea preferată. Pe www.eatzz.ro găsești tot ceea ce poftești: de la mâncare tradiţională românească până la mâncare chinezească.

Descarcă aplicația și poți comanda oricând, de oriunde. Restaurantele din aplicația eatZZ au meniuri ușor de accesat, numai bune de vizionat.

3. Încearcă să faci preparate cât mai naturale. De exemplu, dacă vrei să obții un sos, nu pune de la început o cantitate mare de amidon. Nu vei știi niciodată cât de mult se va îngroșa până nu va ajunge la punctul de fierbere.

4. Nu vărsa lacrimi în bucătărie. Atunci când tai ceapa, lacrimile îți curg șiroi pe obraz? Un sfat vechi spune că trebuie să dai drumul la apa de la robinet atunci când urmezi acest procedeu de mărunțire al cepii. Există șansele să nu funcționeze în cazul tuturor persoanelor, dar nu ai nimic de pierdut dacă încerci.

5. Fii mereu pregătită pentru musafiri neanunțați. Cine poate uita vechea zicală a bunicii: Dacă renunți la argintărie, înseamnă că vine o companie neașteptată. O furculiță înseamnă un vizitator de sex feminin, iar un cuțit înseamnă un vizitator de sex masculin. De aceea, ar trebui să ai întotdeauna ceva la îndemână pentru a servi oaspeții neașteptați.

6. Fă mereu curățenie pe blatul de bucătărie. Nu lăsa niciun strop de mizerie în urma ta. Există șansa ca atunci când te apuci să speli vasele, una dintre ele să nu mai aibă loc pe scurgător. Dacă nici pe blat nu este curat, atunci nu vei avea unde să pui ustensilele proaspăt spălate.

7. Nu folosi ouă reci în produse care necesită coacere. Pentru a obține cele mai bune rezultate la coacere, nu folosi ouă reci. Lăsă-le să ajungă la temperatura camerei așezându-le pe blat timp de 30 de minute înainte de a le folosi. Dacă rețeta solicită ouă separate, separă-le mai întâi (albușurile se separă mai ușor de gălbenușuri când sunt reci), apoi lăsă ouăle separate să ajungă la temperatura camerei.

8. Folosește bicarbonat de sodiu în frigider. Păstrează frigiderul cu miros proaspăt, păstrând o mică farfurie de bicarbonat de sodiu în el pentru a absorbi mirosurile. Schimbă bicarbonatul de sodiu la fiecare 2-3 luni.

9. Verifică ouăle înainte de a le folosi. Dacă te îndoiești de prospețimea unui ou, pune-l într-un castron cu apă. Dacă oul se depune pe fundul vasului, acesta este proaspăt. Dacă stă în poziție verticală, dar atinge totuși fundul vasului, este bun, dar trebuie folosit imediat. În cazul în care oul plutește, acesta trebuie aruncat.

În articolul

Sfaturi din bucătăria bunicii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
a1.ro
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
HelloTaste.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Catine
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
Spynews
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se poate face și acasă
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
x