Sfaturi pentru ca bulbii florilor de primavara sa dea flori

Publicat pe 22.03.2019 la 13:27 Actualizat pe 22.03.2019 la 13:37

Daca vrei ca in primavara sa ai flori in gadina ta, atunci trebuie sa stii ca acest lucru depinde in mare parte si de alegerea florilor potrivite. De aceea, este indicat sa folosesti bulbi de flori destinati infloririi in perioada primaverii.

Iti doresti sa te bucuri de o gradina colorata si plina de flori primavara? Iata principalele sfaturi privind alegerea si modul de plantare al florilor de care este bine sa tii cont.

Folosirea bulbilor corespunzatori infloririi in perioada primaverii

Daca vrei ca in primavara sa ai flori in gadina ta, atunci trebuie sa stii ca acest lucru depinde in mare parte si de alegerea florilor potrivite. De aceea, este indicat sa folosesti bulbi de flori destinati infloririi in perioada primaverii.

Printre florile care infloresc primavara se numara: lalele, narcisel, brandusele, zambilele, ghioceii sau freziile.

Conditiile optime de plantare a bulbilor

Pentru a asigura inflorirea bulbilor in perioada primaverii, plantarea acestora trebuie realizata in lunile septembrie, octombrie sau chiar noiembrie. Conditia este ca solul sa nu fie inghetat. Plantarea toamna a florilor de primavara este indicata pentru ca bulbii acestora au nevoie sa fie lasati afara, plantati, in perioada iernii.

Pentru ca insa sa ii feriti de gerul specific sezonului rec, puteti acoperi zonele in cre se afla bulbii cu frunze. Iar primavara frunzele trebuie indepartate pentru a face loc florilor sa creasca.

Solul in care sunt plantati bulbii trebuie sa fie unul bogat in elemente nutritive pentru ca florile sa se poata dezvolta in conditii optime si sa reziste pe perioada iernii. Acesta trebuie sa fie bine drenat astfel incat bulbii sa nu putrezeasca.

Plantarea bulbilor trebuie sa urmeze si anumite reguli precum adancimea de fixare a acestora, distanta care este necesara intre flori, precum si modul prin care acestia trebuie intretinuti in timpul vegetatiei. Insa, toate aceste caracteristici difera in functie de florile alese. Spre exemplu, bulbii de lalele trebuie plantati la o distanta de pana la 20 de cm, pe cand distanta recomandata pentru bulbii de zambile este de numai 10 cm.

Folosirea ingrasamintelor speciale

Pentru a te bucura de flori multe si frumoase, folosirea ingrasamintelor este esentiala. Recomandarea este ca ingrafamintele sa fie lichide si hidrosolubile, bogate in fosfor si potasiu. Atat fosforul, cat si potasiul reprezinta elemente necesare plantelor pentru a le ajuta sa creasca, ambele avand rolul de a stimula imbobocirea. In cazul lipsei acestora, scad sansele ca florile sa se dezvolte, iar frunzele acestora se decoloreaza si cad.

Fertilizarea poate fi facuta la momentul plantarii bulbilor pentru ca florile sa reziste cat mai bine la ger.

Expunerea plantelor la lumina

In cazul multor flori este indicat sa le alegi spatii luminoase in momentul plantarii pentru ca, atunci cand vor inflori, sa primeasca cantitatea de lumina si caldura necesare. Lipsa luminii poate impiedica multe plante sa se dezvolte in mod corespunzator. Pe de alta parte, exista si flori care iubesc zonele umbrite si care, daca sunt expuse prea mult la soare, nu infloresc la fel de mult.

In functie de cata nevoie au de lumina, plantele pot fi impartite in doua categorii:

Expunerea plantelor la temperaturi optime

Lumina si temperatura de care fiecare floare are nevoie se afla in stransa relatie una cu cealalta. Inainte de plantarea bulbilor de flori tine cont de modul in care ajunge soarele in zona respectiva primavara si de nivelul aproximativ al temperaturii. In plus, acorda atentie nevoilor si caracteristicilor fiecarei flori in parte pentru a ii oferi cele mai bune conditii de crestere.

Hidratarea plantelor

Hidratarea florilor trebuie realizata in functie de tipul acesteia si de nevoia de apa pe care o are. In general insa, exista cateva aspecte generale de care este bine sa tii cont atunci cand uzi florile, indiferent de specia din care face parte.

Ai grija ca florile sa fie udate intr-un ritm moderat pentru a nu le afecta ritmul de crestere sau sanatatea.

Mentinerea sanatatii plantei

Pentru ca florile sa se dezvolte intr-un mod placut este necesar sa le acorzi atentie constanta. Asa cum florile cresc pe masura ce primesc lumina, caldura si apa necesare, la fel apar si buruienile din jurul lor.

Controlarea aparitiei buruienilor este necesara pentru ca, in cazul in care acestea sunt lasate sa creasca alaturi de flori, cele din urma isi vor pierde puterea de a inflori. Buruienile vor acapara cantitatea de lumina si nutrienti de care florile au nevoie pentru a creste corespunzator.

Totodata este indicat sa tii sub control si aparitia diverselor boli sau daunatori care pot ataca florile atat de la radacina, cat si la suprafata.

În articolul

Sfaturi pentru ca bulbii florilor de primavara sa dea flori

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x