Tips&tricks: cum poți să te limitezi la bugetul pe care ți l-ai impus și nu mai cheltuiești inutil data viitoare când ieși la cumpărături

Publicat pe 26.06.2019 la 09:42 Actualizat pe 26.06.2019 la 09:46

Mai jos am făcut o listă utilă cu câteva tips & tricks pe care le poți folosi și tu pentru a evita cheltuielile neprevăzute.

Probabil și tu ai mers cel puțin o dată la cumpărături și ți s-a întâmplat să descoperi la finalul sesiunii de shopping că ai cheltuit mult mai mult decât bugetul pe care l-ai alocat inițial. Vestea bună e că data viitoare când trebuie să mergi la mall ai putea să corectezi cu ușurință acest tip de comportament dacă ții cont de câteva mici sfaturi.

Mai jos am făcut o listă utilă cu câteva tips & tricks pe care le poți folosi și tu pentru a evita cheltuielile neprevăzute.

Nu lua cu tine bani cash

Atunci când îți iei bani cash cu tine, gradul de „nepăsare” față de valoarea cumpărăturilor e, în general, mai mare. Potrivit psihologilor, lucrurile se schimbă radical atunci când îți pui bugetul alocat sesiunii de cumpărături pe un card de debit. O idee bună ar fi să îți pui pe acest card suma exactă pe care dorești să o cheltuiești. În acest fel te vei asigura că, atunci când banii s-au terminat, se închide, automat, și sesiunea de shopping.

Fă-ți o listă

O listă te poate ajuta foarte mult să nu mai cumperi lucruri de care nu ai nevoie. Singura condiție ar fi ca, pe lângă această prioritizare riguroasă, să ai și o voință de fier, adică să nu fii tentat să modifici lista odată ajuns în magazin. Listele sunt foarte utile și te pot ajuta în aproape toate situațiile: când mergi să îți reînnoiești garderoba, când mergi la piață, când cauți cadouri de Crăciun pentru cei dragi și așa mai departe.

Încearcă să eviți marile branduri

Dacă ți-ai alocat deja un buget fix pentru cumpărături și ți se pare că acesta e, totuși, prea mic (comparativ cu lucrurile pe care vrei să le cumperi), e bine să știi că mai există un truc care te-ar putea ajuta. Fie că vorbim despre haine, mâncare, cosmetice sau medicamente, marile branduri le suprataxează. Cu alte cuvinte ai putea găsi (relativ) aceleași produse și la branduri mai mici sau mai puțin cunoscute, iar prețul va fi, cu siguranță, mult mai mic. În acest fel poți să ajungi să cumperi, de exemplu, 15 produse în loc de 8.

Transformă-ți nota de plată în ore de muncă

O altă idee bună ar fi să îți transformi suma de pe ultima notă de plată în ore de muncă. Dacă ai, de exemplu, un salariu de 2.000 de lei net, asta ar însemna, în medie, 160 de ore lucrate în fiecare lună. Dacă împarți suma la orele lucrate, vei vedea că ești plătit cu aproape 13 lei pentru fiecare oră lucrată. Prin urmare ai putea să te întrebi dacă e o idee bună să arunci opt ore de muncă pentru acel obiect scump de care poate că nu ai nevoie.

Mergi singur la cumpărături

Atunci când mergi la cumpărături cu alți prieteni sau prietene (mai ales dacă vorbim de oameni cărora le place să cumpere produse inutile), cel mai probabil vei fi tentat și tu să faci la fel. Dacă alegi, însă, să mergi la cumpărături singur, șansele să respecți lista pe care ți-ai alcătuit-o în prealabil cresc exponențial.

Dacă vei introduce aceste mici tips&tricks în rutina ta de shopping, cel mai probabil vei reuși să nu mai depășești bugetul data viitoare când ieși la cumpărături.

Foto: Pixabay

În articolul

Tips&tricks: cum poți să te limitezi la bugetul pe care ți l-ai impus și nu mai cheltuiești inutil data viitoare când ieși la cumpărături

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x