Trucuri pentru haine impecabile

Publicat pe 21.06.2019 la 12:04 Actualizat pe 21.06.2019 la 12:07

Ca să nu mai plângi după bluza ta minunată pe care o iubeai și pe care ai reușit să o distrugi după prima spălare sau ca să te bucuri cât mai mult timp de fusta aceea senzațională pe care doar ce ai ai achiziționat-o, îți împărtășim câteva trucuri utile.

Foto: unsplash.com

Ți se pare că hainele pe care le porți au un aspect îmbătrânit și își pierd din strălucire la puțin timp după ce le-ai cumpărat? Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a schimba asta și efortul este unul cât se poate de mic. Iată câteva trucuri utile în lupta cu timpul și cu mediul înconjurător.

Calcă hainele cu simț de răspundere

O haină bine călcată va arăta ca nouă, așa că, indiferent cât ți-ar fi de urât să faci această operațiune, ar trebui să te folosești de ea. Cu atât mai mult cu cât acum ai tehnologia de partea ta. Fie că este vorba despre o masa de calcat, un fier pentru netezit rufele vertical sau o stație de călcat, această operațiune nu ar trebui să îți mai ia nici foarte mult timp, nici să fie prea obositoare.

Sau, dacă nu ai timp pentru așa ceva sau răbdarea nu este punctul tău forte, un drum la curățătoria cea mai apropiată de casă îți va oferi nu doar haine curate, ci și călcate de profesioniști. Indiferent ce variantă alegi, nu ieși sub nicio formă din casă cu hainele șifonate, pentru că vor arăta nu doar neîngrijite, ci chiar vechi.

Ține cont de specificațiile de pe etichetă

Pe bluza ta cea nouă, din mătase, scrie că trebuie spălată manual, la 30 de grade, cu un detergent organic și că nu este indicat să fie călcată? Atunci nu o arunca în mașina de spălat gândindu-te că nu e cine știe ce diferență între 30 și 40 de grade și că programul pentru rufe delicate ar trebui să fie la fel de bun ca spălatul de mână.

Rezultatul va fi unul dezastruos și nu este nevoie să îți distrugi haine pentru a te convinge că etichetele acelea chiar sunt puse acolo cu un rost. În plus, dacă ții cont de aceste specificații, și durata de viață a hainelor tare va fi semnificativ crescută.

Ai grijă cum depozitezi hainele

Să le faci ghem și să le arunci în șifonier nu este niciodată o idee bună. Și nici să le pui la întâmplare pe umerașe cumpărate în ideea că au fost multe la un preț de nimic. Pentru ca hainele să arate bine cât mai mult timp, fă-ți loc pentru ele, păstrează-le împachetate ordonat, cu spațiu intre ele și folosește umerașe care să ofere protecție la umeri, ca să nu se deformeze atunci când ții prea multă vreme atârnate cămașa preferată sau sacoul acela pe care îl iubești ca pe ochii din cap.

Rotește-le între ele astfel încât să nu ajungi să poți de prea multe ori aceleași ținute și asta poți face schimbând periodic locul hainelor, astfel încât să ai mereu la îndemână altceva. În plus, nu uita să aerisești din când în când tot ce se află în dulapuri.

Deși nu este deloc complicat să avem tot timpul haine impecabile, cu câtea trucuri simple ne putem asigura că facem tot ceea e depinde de noi pentru ținute care arată ca noi mai multă vreme. Iar rezultatul va fi unul uimitor.

Sursă foto: unsplash.com

În articolul

Trucuri pentru haine impecabile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x