Vrei un decor modern cu accente industriale? Iata 5 recomandari de stil!

Publicat pe 19.12.2019 la 18:15 Actualizat pe 19.12.2019 la 18:18

Acum poti combina designul industrial cu cel modern si poti obtine un decor inedit, la fel ca in revistele de specialitate. Daca iti doresti sa amenajezi un spatiu in acest stil, trebuie sa tii cont de cateva recomandari!

Stilul industrial s-a nascut odata cu perioada consumerismului, cand depozitele au fost transformate in birouri, magazine sau apartamente. Iar de-a lungul timpului, elementele specifice designului industrial au fost preluate si adaptate mai multor tipuri de amenajari interioare.
Acum poti combina designul industrial cu cel modern si poti obtine un decor inedit, la fel ca in revistele de specialitate. Daca iti doresti sa amenajezi un spatiu in acest stil, trebuie sa tii cont de cateva recomandari!

Creeaza un contrast cu elemente industriale

Stilul industrial este definit de obicei de nuante inchise si culori precum maro, gri, negru sau bronz. Insa pentru un decor modern cu accente industriale, poti alege nuante neutre, combinate cu nuanţe mai inchise, iar astfel vei crea o atmosfera mai confortabila. Unui decor modern ii poti oferi putina personalitate alegand si cateva elemente cu specific industrial, cum ar fi niste semne de circulatie, placute din fabrici, tevi din cupru sau ceasuri vechi. De asemenea, poti crea un contrast interesant lasand nefinisat un perete din caramida.

Creeaza atmosfera unui spatiu deschis

Daca iti doresti un decor modern cu accente industriale, trebuie sa iei in calcul si ideea de open space, asa ca poti renunta la perdele si la draperii, astfel incat ferestrele sa ramana goale. De asemenea, atmosfera trebuie sa fie cat mai simpla, . asa ca nu incerca sa delimitezi foarte mult zonele din incapere folosind covoare sau piese de mobilier. Pentru un look industrial, poti alege ca podeaua sa fie realizata din beton sau acoperita cu placi mari de parchet.

Transforma deseurile industriale in elemente moderne de decor

Daca vrei sa decorezi un spatiu folosind si elemente industriale, iti va fi foarte usor sa realizezi decoratiunile chiar la tine acasa. Spre exemplu, cu ajutorul unor paleti poti confectiona mese, canapele sau chiar paturi. Din borcane de sticla vechi si sarma metalica poti realiza un sistem de iluminat, iar din tevi poti construi rafturi pentru carti. De asemenea, poti folosi cutii vechi din lemn pentru a depozita diverse obiecte sau lemn reciclat pentru a construi un birou in stil industrial.

Combina elementele din lemn cu cele din metal

Un mobilier modern, cu accente industriale, ar trebui realizat din materiale naturale, cum ar fi lemnul, combinat cu accesorii din fier, otel, sau aluminiu. De asemenea, piesele de mobilier inspirate din stilul industrial sunt de obicei negre sau gri, insa poti opta si pentru modele in nuante de albastru inchis sau violet.

In colectia de mobila moderna de la Vivre vei gasi cu siguranta cateva piese care se potrivesc unui spatiu modern, cu accente industriale. Spre exemplu, poti alege pentru casa ta niste taburete, canapele din piele neagra sau mese din lemn.

Iluminatul in stil industrial

Daca vrei ca amenajarea ta sa aiba influente industriale, poti obtine acest efect cu ajutorul corpurilor de iluminat. In acest caz, ai nevoie de un joc de umbre si reflexii difuze, pe care le poti crea cu ajutorul mai multor corpuri de iluminat de dimensiuni reduse, cum ar fi o serie de lampi sau becuri simple. Poti alege si corpuri de iluminat cu structuri metalice, asemanatoare lampilor din fabrici de la inceputul secolului XX.
Asadar, stilul industrial este unul destul de nonconformist si se bazeaza pe un design aparte, cu pereti nefinisati, podele din beton si conducte la vedere. Tine cont de aceste detalii si integreaza-le intr-un decor modern pentru a te bucura de o atmosfera speciala. Aceasta combinatie de stiluri poate fi utilizata atat in locuinte, cat si in spatiile publice, precum puburi sau cafenele.

Sursa foto: Vivre

În articolul

Vrei un decor modern cu accente industriale? Iata 5 recomandari de stil!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x