Ministrul Justiției, Tudorel Toader, în Parlamentul European: Trebuie să obținem ridicarea MCV

Publicat pe 22.03.2017 la 12:59

„Vreau să fac o prezentare corectă, onestă, a stadiului în care se află justiția din România. Numai în felul acesta știm ce am făcut și ce trebuie să facem, pentru a ridica standardele de protecție a drepturilor și libertăților pentru a asigura coordonatele statului de drept”. „Legislația din România a cunoscut o evoluție continuă, o dinamică ireversibilă. Chiar dacă apar sincope în reglementare, dinamica și standardul pe care legislația l-a atins are caracter ireversibil. Avem din păcate o inflație legislativă. Avem, cu titlu personale, foarte multe legi, prea multe legi, greu de cunoscut, greu de interpretat și greu de aplicat. Avem o practică judiciară neunitară, dar avem mecanisme de corecție. Înalta Curte care pronunță hotărâri prealabile, recursuri, cu rolul de asigurare a unei practici neunitare. Avem Curtea Constituțională, ca în toate statele, dar aici sunt încă unele decizii netranspuse în legislație. Am început elaborarea unui proiect de lege care să pună de acord să transpună toate deciziile Curții Constituționale”, a mai declarat Tudorel Toader. „Avem peste 27.000 de deținuți în penitenciare și perspectiva deloc plăcută a unei decizii pilot de la CEDO, de a fi condamnați pentru încălcarea condițiilor de detenție. Există un proiect de lege pentru grațierea unor pedepse. Am fost în Parlament și am cerut amânarea acestui proiect de lege, pentru ca Guvernul să vină din urmă cu măsuri complementare, pentru că grațierea nu este măsura miracol care să rezolve în prezent și pe viitor problema supraaglomerației din penitenciare, iar Comisia Juridică a fost de acord și a amânat dezbaterile”. „Suntem sub MCV. Am demarat acțiunile pentru ca toate instituțiile implicate în MCV să ne unim competențele pentru a răspunde condiționalităților cerințelor din mecanism, pentru ca în final să obținem ridicarea MCV”, a mai spus Tudorel Toader.

În articolul

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, în Parlamentul European: Trebuie să obținem ridicarea MCV

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2024. Taurii sunt calculați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Dorin atrage clienți pe bandă rulantă cu un produs greu de găsit în perioada asta: "E posibil să avem până în noiembrie"
a1.ro
Insula Iubirii, sezonul 8. Detaliul care i-a făcut pe fani să creadă că Andrei și Cristina s-au împăcat. Care e statusul relației
HelloTaste.ro
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Catine
3 zodii își schimbă viața radical începând cu 30 septembrie 2024. Ce surpriză le rezervă astrele
useit.ro
Misterul din Groapa Marianelor a fost elucidat. Ce ar fi zgomotul care se aude din adâncuri, de fapt
as.ro
Gest emoționant făcut, în memoria mamei lui, de milionarul care își construiește un castel în România: „Ne-a surâs ideea!”
MediCOOL
Nutrientul care poate reduce cu o treime riscul de cancer de colon. Ce alimente îl conțin
Spynews
Românca dispărută în Italia a fost găsită moartă. Suspectul ar fi un băiat de 17 ani cu care se întâlnea
DeParinti
Rețete sănătoase de smoothie pentru gravide. Ce recomandă nutriționiștii să incluzi în dieta ta
MediCOOL
Remedii naturale pentru sensibilitate dentară. Ce poate ameliora disconfortul de la nivelul dinților
HelloTaste
Salată Niçoise. Salată franțuzească de pește, cu legume și ouă fierte 
x