6 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre ce înseamnă să fii mamă, dar pe care ar trebui să le știi

Publicat pe 13.06.2016 la 17:31 Actualizat pe 13.06.2016 la 21:15

Toată lumea din jur ne dă o mulțime de informații despre cum arată viața de părinte, însă adesea uită unele lucruri foarte importante. Momentul în care vine pe lume copilul tău este unul cu totul special, iar sentimentele pe care le stârnește el sunt imposibil de descris. Sunt o mulțime de clipe frumoase, dar și nenumărate griji, așa că noi am întocmit o listă cu lucrurile pe care nu ți le spune nimeni legate de ce înseamnă să fii părinte:

Toată lumea din jur ne dă o mulțime de informații despre cum arată viața de părinte, însă adesea uită unele lucruri foarte importante. Momentul în care vine pe lume copilul tău este unul cu totul special, iar sentimentele pe care le stârnește el sunt imposibil de descris. Sunt o mulțime de clipe frumoase, dar și nenumărate griji, așa că noi am întocmit o listă cu lucrurile pe care nu ți le spune nimeni legate de ce înseamnă să fii părinte:

1.Trebuie să te înarmezi cu răbdare și multe haine de schimb
Pentru primele luni de viață ale micuțului tău, răbdarea și hainele de schimb sunt esențiale. Mica ta minune te va pune la încercare din foarte multe puncte de vedere. Sfatul celor mai multe mămici? Multă răbdare și multe body-uri de schimb, crede-ne, vei avea nevoie de ele.

Dacă atunci când vine vorba despre răbdare avem nevoie de exercițiu și ea depinde de firea noastră, achiziționarea hăinuțelor e cea mai frumoasă parte. Nouă ne-au atras atenția aceste body-uri de bebe, pentru că sunt tare simpatice, iar prețurile lor ne permit să cumpărăm suficient de multe încât să nu fie nevoie să pornim mașina de spălat rufe zilnic. In plus, imprimeurile sunt haioase și potrivite pentru un bebe cool.

2.În primele luni somnul va deveni un lux pentru tine
O noapte întreagă de somn este un adevărat vis frumos pentru proaspetele mămici. Copiii se trezesc foarte des noaptea, iar asta se traduce în oboseală permanentă.

Privarea de somn își va pune amprenta asupra ta și vei uita adesea date și lucruri. Medicii americani numesc asta ”mamnezie”, o combinație între cuvintele ”mamă” și ”amnezie” care definește starea mămicilor în primele luni de viață ale prichindeilor lor.

3.Vei tresări la fiecare strănut al micuțului tău
Mamele sunt programate să se sperie la fiecare tuse sau strănut al copiilor lor. Pentru că își iubesc micile minuni atât de mult, orice semn că micuțul ar putea fi bolnav le sperie. Autoarea americană Elizabeth Stone scria în cartea sa de parenting că să fii părinte înseamnă că accepți să-ți porți inima în afara corpului.

Suntem și noi de acord cu această părere și te anunțăm încă de acum că fiecare tuse a celui mic te va face să o suni pe mama ta, să îl contactezi pe medic și să ceri ajutorul tuturor prietenelor.

4.Copiii au un al șaselea simț și te strigă exact când încerci să te relaxezi puțin
În primii câțiva ani (4-5) ar trebui să îți scoți din vocabular cuvântul pauză când stai cu micuțul tău. Tocmai l-ai adormit și te gândești să bei un ceai și să citești un roman bun?

Chiar când ți-ai turnat ceaiul în cană, cel mic se va trezi și te va striga. Mămicile cu ștate vechi vorbesc despre un ”al șaselea simț” al copiilor, care au nevoie de ele, chiar atunci când își iau o binemeritată pauză.

5.Vei vorbi foarte mult despre copilul tău
Atunci când devii mamă, prioritățile tale se schimbă radical. Nu mai contează ce film bun rulează în această perioadă la cinema sau ce piesă de teatru este pusă în scenă weekendul viitor. Puține dintre subiectele despre care discuți vor fi despre petrecerea timpului liber și vei vorbi, în mare, numai despre diverse evenimente din viața copilului tău.

De altfel, este și normal să se întâmple asta. Copiii devin personajele principale din viața noastră odată ce vin pe lume, iar fericirea pe care o simțim când ne uităm la ei ne face să vorbim numai despre asta.

6.Vei râde și te vei juca mai mult ca niciodată
Bucuria copiilor și pofta lor de viață este molipsitoare, iar tu vei râde alături de micuțul tău mai copios decât la orice comedie. Majoritatea părinților mărturisesc că învață zilnic de la copiii lor cum să se bucure mai mult de lucruri mici și îți garantăm că și tu vei simți asta.

Râsetul, giumbușlucurile și chipul lor simpatic îți va lumina orice zi și te va înveseli instantaneu.
Ce alte lucruri crezi că ar mai trebui să știe o viitoare mamă?

Sursa foto: Pixabay

În articolul

6 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre ce înseamnă să fii mamă, dar pe care ar trebui să le știi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: „Nu aș mai face la fel niciodată!”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x