Cum incetinim procesul de imbatranire in 9 zile

Publicat pe 30.08.2010 la 15:52 Actualizat pe 30.08.2010 la 20:25

Secrete ale incetinirii procesului de imbatranire

Dr Oz si echipa sa au pregatit un plan de bataie pentru a da inapoi timpul. Specialistii spun ca o ingrijire riguroasa a pielii cu crème si tratamente, o alimentatie potrivita si 8 ore de somn este tot ce ai nevoie. Mai ramane sa respecti regulile doctorilor.

Ce varsta are pielea ta - 30,40,50 de ani? Fa acest test si afla!

Mai intai, Dr Mike Roizen ne sugereaza sa facem un test simplu pentru a vedea care este varsta reala a pielii noastre. Ai nevoie doar de o bucata de banda adeziva. Tinand-o in mana, incepe sa o aplici intre ochi, in lateralul lor, pe obraz, si deasupra buzei superioare.

Cand ai terminat, uite-te la ea. Daca este complet curata, ca la inceput, ai pielea unui om de 30 de ani. Daca au ramas celule dar nu linii (riduri), atunci ai o piele de 40 de ani. Iar daca vezi pe banda si celule si linii, atunci din pacate pielea ta se compara cu a unei persoane de 50 de ani.

Patru creme care nu iti pot lipsi din setul de frumusete

Dr Oz preda stafeta doamnei doctor Wechesler in ceea ce priveste reintinerirea tenului folosind produse cosmetice. Aceasta recomanda patru produse de baza pentru ingrijirea pielii: o crema de curatare blanda, care sa nu afecteze uleiurile naturale din pielea ta; o crema de zi hidratanta, cu factor de protectie 30, o crema de noapte si una exfolianta care sa indeparteze celulele moarte de la suprafata pielii . Daca ti se pare ca nici asa tenul tau nu capata stralucire, poti apela la o microdermabraziune, un procedeu mai agresiv de regenerare a pielii.

Castravetii reduc pungile de sub ochii iar ciocolata nu duce la aparitia cosurilor

Important! Exista alimente care conserva aspectul tanar al epidermei. Doua dintre ele sunt castravetii si ciocolata. Primii, aplicati sub ochi, reduc pungile iar ciocolata contine flavonoide antioxidante care incetinesc imbatranirea. In ciuda credintei populare, ciocolata nu contribuie la aparitia cosurilor.

Un bun tratament pentru ten este uleiul de saflor. Acesta contine, ca si uleiul de masline de altfel, acid linoleic, un acid care se gaseste déjà in piele. Cel mai bine este sa il aplici dupa o baie de aburi, cand pielea este inca umeda si actioneaza ca un burete.

Nu trisa - fa-ti somnul de frumusete!

Oricat de ocupata ai fi, nu iti neglija somnul de frumusete! Dr Roizen puncteaza pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru un somn linistit; de retinut este faptul ca mancarea si cafeina trebuie sa inceteze cu cateva ore inainte de a ne duce la culcare.

În articolul

Cum incetinim procesul de imbatranire in 9 zile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x