În Ajun de Crăciun, Virgil Mănescu dă sfaturi despre alegerea vinului pentru mese festive, dar și pentru un cadou elegant

Publicat pe 24.12.2014 la 11:32

Maestru de ceremonii la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, Virgil Manescu este un fin cunoscător al vinurilor și al poveștilor care se ascund în spatele acestei licori magice

Maestru de ceremonii la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, Virgil Manescu este un fin cunoscător al vinurilor și al poveștilor care se ascund în spatele acestei licori magice.

1. Ce vin recomanzi pentru o masa de Craciun traditionala? Ce ar trebui sa puna romanii pe masa langa sarmale si cozonac?

Incep prin a pomeni cuvintele ce definesc in opinia mea sarbatorile de iarna: cumpatarea, modestia si smerenia. Pentru aceasta, romanul ar trebui sa treaca putin (chiar foarte putin) prin toata gama de bauturi ce definesc o masa festiva. Inceputul va fi unul usor, cu un aperitiv de tipul vinului spumant, mergand mai apoi pe vinurile albe tinere sau mature (dupa preferinta si caz), continuand cu vinurile rosii jucause sau cele cu personalitate puternica si inchizand cercul cu vinurile licoroase romanesti.

2. Dar in noaptea dintre ani? Cum alegem sampania, de exemplu?

Citandu-l pe Napoleon Bonaparte, care spunea despre sampanie: "Beau sampanie cand sunt invingator, pentru a sarbatori, dar beau si cand pierd, pentru a ma consola", afirm despre sampanie ca este cea mai versatila bautura obtinuta din struguri din cate exista. Motiv pentru care alegerea sampaniei este una simpla. Sampania este doar frantuzeasca, provenita din zona Champagne, cea mai nordica podgorie a Frantei, iar alegerea unei sticle tine cont in primul rand de buget si implicit de calitate. Pentru noaptea dintre ani mergem la sigur pe "casele" consacrate de sampanie de genul: Billecart-Salmon, Veuve Cliquot Ponsardine, Moet et Chandon, Ruinart, Bollinger, Lanson, Krug, Laurent - Perrier, si inchizand cu favorita Casa de sampanie a lui Napoleon Bonaparte "Don Perignon".

Citește continuarea AICI

În articolul

În Ajun de Crăciun, Virgil Mănescu dă sfaturi despre alegerea vinului pentru mese festive, dar și pentru un cadou elegant

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x