Batoane de ciocolata

Publicat pe 29.09.2013 la 17:41 Actualizat pe 29.09.2013 la 10:56

Ingrediente:

  • 30 g unt la temperatura camerei
  • 120 g zahar
  • 220 g faina
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • 500 gcaramele cu lapte
  • 3 linguri smantana pentru gatit
  • 500 g ciocolata de menaj

Mod de preparare:

Se bate bine cu mixerul untul cu zaharul, pana se obtine o spuma. Se adauga faina, sare si extract de vanilie si se amesteca pana se obtine un aluat tare.

Se intinde aluatul intr-o tava, se tapeteaza cu hartie de copt si se coace zece minute. Se lasa la racit.

Intr-o tigaie antiaderenta se incinge smantana si se topesc caramelele. Compozitia se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece vreo doua ore.

Se taie batoane de 12 centimetri.

Ciocolata se topeste la bain marie, se inmoaie batoanele si se dau inca o data la rece.

În articolul

Batoane de ciocolata

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x