Ce spun studiile recente despre carne si preparatele din carne?

Publicat pe 14.01.2011 la 20:13 Actualizat pe 14.01.2011 la 20:31

Pe timpul iernii consumam mai multa carne. Cel putin asta e traditia la romani. Noile studii ne recomanda un consum mai mic de carne si o diversificare a alimentatiei.

In anotimpul rece romanii consuma mai multa carne decat in restul anului. Carnea de porc este pe primul plan, pentru ca de Ignat taiem porcul, il preparam in diferite moduri si il portionam ca sa ne ajunga pana primavara. Nici celelalte tipuri de carne nu sunt excluse din alimentatie.

Romanii cumpara carne ieftina

Cel mai important criteriu dupa care se cumpara carnea la noi este pretul. Se cauta carnea ieftina, pentru a putea beneficia de o cantitate mai mare. Dezavantajul este ca, de cele mai multe ori, carnea ieftina este mai putin sanatoasa.
Studii recente sustin ca romanii cumpara carne de pui in procent de 60% din consumul total de carne. Alegerea nu ar fi gresita daca consumatorii nu ar opta pentru carnea de pui ieftina: pipote, inimi, aripioare. Aceastea nu sunt recomandate pentru ca au un continut mare de grasimi si cresc colesterolul.
Carnea de porc este preferata de 25% din romani, dar si aici alegerea se indreapta spre sortimentele mai ieftine: coaste, piept, preparate din carne. Consumul lor duce la obezitate, boli cardiovasculare, cresterea valorilor colesterolului si trigliceridelor.

Sfat: Cumpara mai putina carne, dar de calitate. Pulpele de pui, pieptul de pui, muschiul de vitel si de porc sunt alegerile optime.

Boala canceroasa si consumul de carne

Tot mai multe studii ne avertizeaza ca un consum exagerat de carne, mai ales de calitate proasta, combinat cu o alimentatie nediversificata, poate fi cauza unor forme de cancer de colon, de san, de prostata si de pancreas.
Congresul de la Paris din 2010 privind cancerul a prezentat rezultatele unui studiu intins pe o perioada de 35 de ani, efectuat pe 500.000 de persoane, din doua categorii diferite: amatorii de carne grasa si adeptii alimentatiei bazate pe legume, fructe si ulei de masline.
In urma congresului s-a ajuns la o concluzie unanima: alimentatia are o mare influenta asupra dezvoltarii unei boli canceroase, iar un consum sporit de legume, fructe si cereale integrale combate si previne aparitia cancerului.

Sfat: Consuma zilnic legume si fructe in stare proaspata. Nu este doar o lozinca, ci un adevar sustinut de studii aprofundate.

Fara parizer si paine

De bani putini putem cumpara multe preparate din carne, in sortimente extrem de diversificate: carnati, mezeluri, salamuri, pateuri. O bucata de parizer si una de paine alba constituie masa principala a multor romani. Mare greseala! Banii putini nu inseamna doar alimente proaste.

Sfat: In loc de paine opteaza pentru o bucata de branza si legume de sezon care ajung la preturi accesibile. Daca tot consumi paine, alege-o pe cea integrala.

Foto:
topnews.ae
Citeste si Revista Felicia

În articolul

Ce spun studiile recente despre carne si preparatele din carne?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 mai 2024. Gemenii vor avea discuții cu partenerul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
a1.ro
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să te văd, nu o să pot să cânt”
HelloTaste.ro
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Catine
Cel mai bun plan de alimentație sănătoasă de 7 zile, creat de dieteticieni. De ce îl recomandă specialiștii
useit.ro
Ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. A fost folosit pentru prima dată acum mai bine de 1 secol
as.ro
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
MediCOOL
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
DeParinti
Cum îl determini pe copil să coopereze
MediCOOL
Nutrienți esențiali pentru sănătatea creierului. Efectele pozitive asupra minții
HelloTaste
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
x