Mere coapte flambate

Publicat pe 28.11.2013 la 12:38

mere coapte

Ingrediente:

  • 5 mere
  • 50 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 8 albușuri
  • scorțișoară măcinată

Mod de preparare:

Merele se scobesc la mijloc, se scot cotoarele și semințele, fiecare scobitură se umple cu o linguriță de zahăr, puțină scorțișoară și o linguriță de unt.

După ce au fost așezate într-o tavă se dau la cuptor până când merele se înmoaie, iar zahărul și untul se topesc.

În scobitura fiecărui măr se pune câte o bucățică de rahat sau câte o linguriță de dulceață.

Albușurile se bat cu zahărul rămas, apoi se toarnă peste mere. Se bagă la cuptor cât să se întărească albușul.

Pentru extra-efect se pot flamba.

În articolul

Mere coapte flambate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x