Piftie

Publicat pe 12.12.2013 la 13:35 Actualizat pe 12.12.2013 la 13:39

Piftie

Ingrediente:
•500 g picior de porc
•500 g carne de vită cu os
•pulpă de curcan
•2 cepe (cca 100 g fiecare)
•2 morcovi (cca 100 g fiecare)
•2 rădăcini de păstârnac (cca 100 g fiecare)
•10 boabe de piper negru
•15 g sare
•3 foi de dafin
•apă până la nivelul MAX.

Pentru decor şi servire la masă:
•3 căţei de usturoi
•30 g muştar Dijon
•50 g hrean
•5 rămurele de pătrunjel

Mod de preparare:
1.Puneţi piciorul de porc şi carnea de vită cu os în vasul de gătit sub presiune.
2.Adăugaţi ceapă, morcovii, rădăcinile de păstarnac curăţate în prealabil, sarea, boabele de piper negru, foile de dafin. Turnaţi apă.
3.Preparaţi în modul LA ALEGERE, temperatura: 101ºC, timpul de preparare: 2 ore şi 30 de minute, nivelul de presiune: 3.
4.După semnalul sonor reduceţi cu grijă presiunea. Mai întâi setaţi nivelul 1, apoi treptat schimbaţi în poziţia zero, nu admiteţi stropirea cu supă de carne prin supapa. După ce compoziţia se va răci puţin, presiunea va scădea în mod automat.
5.Scoateţi ceapa din supă de carne, puneţi carnea fiartă, morcovii şi păstarnacul în boluri ceramice.
6.Separaţi carnea de os. Tăiaţi carnea mărunt şi amestecaţi.
7.Tocaţi mărunt usturoiul şi amestecaţi cu carnea.
8.Decoraţi platourile cu morcovii şi păstarnacul (tăiaţi rondele) şi frunze de pătrunjel.
9.Aranjaţi carnea tăiată în strat uniform pe platouri.
10.Îndepărtaţi pelicula de grăsime de pe suprafaţa supei de carne şi strecuraţi lichidul.
11.Turnaţi lichidul în platourile cu carne. Lăsaţi să se răcească în frigider.
12.Dacă pe suprafaţa rămân pelicule de grăsime, desprindeţi-le atent cu cuţitul.
13.Răsturnaţi compoziţia unui platou pe o farfurie plată.
14.Adăugaţi zacusca de hrean sau muştar şi decoraţi cu rămurele de verdeaţă proaspătă şi serviţi la masă.

Toate aceste reţete se prepară cu Multicookerul Oursson MP5015PSD.

Cu Multicookerul Oursson dotat cu 45 de programe automate de gătit, sita de aburi pe 2 niveluri şi posibilitatea de modicare a presiunii, poţi prepara diverse feluri de mâncare. Aparatul are protecţie cu 13 niveluri de siguranţă, design original, display LCD iluminat, semnale acustice la finalul programului, acoperire unică antiaderenta DYKING dezvoltată în Japonia special pentru gătit sub presiune, capac detaşabil, comenzi în limba romană.

Disponibil la www.oursson.ro sau tel. 0800 080 200, 0731 164 000/ 0752 189 186 .

În articolul

Piftie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x