• MARTI, 20 DECEMBRIE 2016

    Rețete de sărbătoare: tobă de Ardeal a la Radu Anton Roman

    Parcă nu este Crăciun dacă de pe masă lipsește toba, nu? Ei bine, iată o rețetă de ”Tobă de Ardeal”, recomandată de Radu Anton Roman în cartea ”Bucate, vinuri și obiceiuri românești. Ediție nouă, îndelung revizuită și mult adăugită”, apărută la editura Paideia.

    Ingrediente:

    • 1 burtă de porc
    • Câteva fâșii de șorici
    • 1 lingură sare
    • 1 lingură boia
    • 1 limbă
    • 2 rinichi
    • Un vârf de cuțit piper măcinat
    • 200 g slănină
    • 500 g carne (fleică)
    • 2 urechi (vârfuri)
    • o ceapă
    • 3 foi de dafin
    • un pahar de vin
    • o linguriță de piper boabe

    Mod de preparare:
    Carnea, limba, urechile, rinichii și slănina se taie fâșii lungi și subțiri. Se dau cu piper, boia și sare și se pun la fiert, în apă puțină, cât să le acopere.
    Cu ele se umple burta, punând, pe cât posibil, pe lung, fâșiile de carne.șorici, rinichi, limbă și slănină. Se toarnă zeama fierbinte, se coase des, se înțeapă ca să nu crape, apoi se pune burta la fiert în apă rece. Se fierbe cam o jumătate de oră, dreasă cu o ceapă, 3 foi de dafin, un pahar de vin, o linguriță de boabe piper. Se presează o zi între două tocătoare din lemn, se afumă și… e gata.

    COMENTARII

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 9 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

    acum 17 zile

    Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    Happy Day
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »