Duelul bucatarilor - Mousse de peste cu cimbru

Publicat pe 12.10.2010 la 10:21 Actualizat pe 12.10.2010 la 11:41

Duelul bucatarilor - Mousse de peste cu cimbru

Jakob Haussman a realizat pentru emisiunea "Duelul Bucatarilor" un mousse de peste cu cimbru - o reteta elvetiana, un preparat delicat in care aroma suava a cimbrului si-a pus cel mai mult amprenta.


Preparare: prima oara se defileteaza pastravul afumat, avand grija mare sa nu ramana nici un os in carnea scoasa. Apoi, cu ajutorul unei furculite, se piseaza carnea scoasa de pe oase, apoi se pune pasta de pastrav intr-un bol de sticla. Se scot apoi frunzulitele de pe cateva ramurele de cimbru si se adauga peste carnea pisata de pastrav.


Urmatorul pas: se realizeaza apoi o crema, din branza proaspata de vaca, sucul de la jumatate de lamaie, sare, piper. Se amesteca bine aceste ingrediente apoi se pune si pastravul tocat batut cu cimbru si se mai amesteca de cateva ori. Se lasa apoi tot acest produs la rece, la frigider, pentru 15-20 de minute.


Urmatorul pas: cat timp sta la frigider pestele se realizeaza salata si dressingul alaturi de care va fi servit mousseul. Astfel, se foloseste putin otet balsamic, piper, sare, cimbru uscat (e mai parfumat decat cel proaspat), ulei de masline. Se amesteca bine de cateva ori. Salata se face din frunze de andive, o frunza de salata creata, felii de rosii, care se asaza pe farfuria de servit. Se toarna apoi dressingul peste frunzele de salata si feliile de rosii. La final, mousseul de pastrav si cimbru se serveste deasupra, sub forma de galuste. Pofta buna!

Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!

În articolul

Duelul bucatarilor - Mousse de peste cu cimbru

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x