Găluște cu prune

Publicat pe 05.03.2014 la 14:43 Actualizat pe 05.03.2014 la 17:30

Apa, uleiul, coaja de portocală se pun la fiert. Când dă în clocot, se ia de pe foc, se pune făina și se amestecă. Se lasă la răcit. Când e rece se punouăle și se amestecă.

Prunele se spală, se curăță de sâmburi, se presară cu scorțișoară și zahăr.

Se ia o lingură de aluat, se pune în palmă, se pune pruna, i se dă forma unei găluști. Când toate sunt gata, se fierb la foc mic, în apă cu sare. Sunt fierte când se ridică la suprafață.

Se scot, se scurg și se tăvălesc prin pesmet prăjit cu unt și vanilie.

În articolul

Găluște cu prune

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 mai 2024. Leii se pot confrunta cu conflicte. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore. Avertizare nowcasting de fenomene periculoase
a1.ro
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
HelloTaste.ro
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Catine
Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului
useit.ro
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
as.ro
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
MediCOOL
Efectele grădinăritului asupra organismului. Ce schimbări benefice pot produce
Spynews
A început procesul bărbatului care a ucis o femeie însărcinată. Patronul nu ar avea remușcări că și-a ucis angajata 
DeParinti
Cum îl determini pe copil să coopereze
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
HelloTaste
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
x