• JOI, 23 NOIEMBRIE 2017

    Secretul celor mai bune sarmale de post a fost dezvăluit! Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

     actualitatea.biz

    Se știe că, pentru carnivori, perioada postului este cea mai dificilă. Dar, pentru acești mari amatori de proteină animală, avem o veste bună: există preparate delicioase care nu necesită savoarea cărnii...

    Mai mult, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase decat cele care contin carne.

    Un exemplu de rețetă delicioasă fără carne este sarmaua de post in foi de varza, venită chiar de la maicutele la manastirea Prislop

    Ingrediente 

    – 1 varza murata mare
    – 450 g ciuperci champignon
    – 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
    – 1 felie mica telina rasa
    – 1 ceapa mare tocata fin
    – 130 g orez
    – 300 ml suc de rosii
    – 3 linguri pasta de rosii
    – 1-3 frunze dafin
    – 1 lingurita cimbru uscat
    – 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
    – sare
    – piper proaspat macinat
    – boabe de piper
    – 2 crengute de cimbru
    – 1 praf oregano
    – 2-3 linguri ulei
    – apa fiarta

    Cum se prepară?

    • Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa.
    • Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin.
    • In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.
    • Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.
    • Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem.
    • Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.
    • Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.
    • Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.
    • Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor.
    • Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa daca este nevoie.
    • Dupa aceste interval le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Le servim calde.

    Se pot servi cu mamaliguta si ardei iute.

    sursă: actualitatea.biz

    COMENTARII

    Mancare italiana - alegerea sanatoasa in zilele toride de vara si nu numai

    acum 74 zile

    Cu o influenta majora asupra culturilor vecine, bucataria italiana este una dintre cele mai variate, savuroase si sanatoase din intreaga lume: incepand de la condimente, branzeturi alese (parmezan, mozzarela, ricotta), pana la specialitati cu sosuri si feluritele paste.

    4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    acum 133 zile

    Exact pentru momentele în care nu dorim să sacrificăm clipe prețioase de odihnă, ne-am gândit să îți propunem o listă de 4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

    Idei de mic dejun SUB 10 minute! TOP 3 rețete rapide

    acum 133 zile

    Nici dacă nu ești o persoană foarte matinală nu ai nicio scuză, pentru că poți lua un mic dejun în București la CityGrill! Dacă, din când în când, îți dorești să mănânci ceva pregătit chiar de mâinile tale, îți propunem 3 rețete rapide, pentru un mic dejun preparat în mai puțin de 10 minute!

    Cum să faci magie în bucătărie. Top 5 aparate practice care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie modernă

    acum 151 zile

    Ca să găsești aparatele potrivite pe care le poți folosi zilnic, ți-am pregătit mai jos o listă pentru inspirație. Uite care sunt recomandările noastre.

    Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

    acum 202 zile

    Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Top stiri
    CulTOUR
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Don Apetit & Co
    Citește mai mult... »