• JOI, 23 NOIEMBRIE 2017

    Secretul celor mai bune sarmale de post a fost dezvăluit! Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

     actualitatea.biz

    Se știe că, pentru carnivori, perioada postului este cea mai dificilă. Dar, pentru acești mari amatori de proteină animală, avem o veste bună: există preparate delicioase care nu necesită savoarea cărnii...

    Mai mult, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase decat cele care contin carne.

    Un exemplu de rețetă delicioasă fără carne este sarmaua de post in foi de varza, venită chiar de la maicutele la manastirea Prislop

    Ingrediente 

    – 1 varza murata mare
    – 450 g ciuperci champignon
    – 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
    – 1 felie mica telina rasa
    – 1 ceapa mare tocata fin
    – 130 g orez
    – 300 ml suc de rosii
    – 3 linguri pasta de rosii
    – 1-3 frunze dafin
    – 1 lingurita cimbru uscat
    – 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
    – sare
    – piper proaspat macinat
    – boabe de piper
    – 2 crengute de cimbru
    – 1 praf oregano
    – 2-3 linguri ulei
    – apa fiarta

    Cum se prepară?

    • Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa.
    • Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin.
    • In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.
    • Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.
    • Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem.
    • Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.
    • Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.
    • Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.
    • Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor.
    • Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa daca este nevoie.
    • Dupa aceste interval le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Le servim calde.

    Se pot servi cu mamaliguta si ardei iute.

    sursă: actualitatea.biz

    COMENTARII

    Secretele unei mese de Crăciun perfecte. Cum faci cele mai bune sarmale

    acum 43 zile

    Îți vom dezvălui secretele din spatele celor mai bune sarmale.

    20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun

    acum 51 zile

    Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?

    Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
    Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

    Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

    Observator.TV


    Top stiri
    Happy Day
    iSerial - O grămadă de caramele
    Citește mai departe »
    Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
    Citește mai mult... »