Sfaturi pentru obtinerea unor prajituri perfecte

Publicat pe 15.09.2010 la 14:45 Actualizat pe 15.09.2010 la 16:22

Pentru a obtine dulciuri de casa fara cusur, nu este nevoie doar sa gasesti reteta perfecta, ci si sa cunosti cateva secrete care pot fi aplicate oricarei prajituri. In primul rand, se pregateste cuptorul. Caldura optima se poate verifica prin introducerea in interiorul sau a tavii unse si presarate cu pesmet si faina. Daca ele se vor inrosi prea repede, inseamna ca este prea fierbinte cuptorul, caz in care poti deschide usa acestuia pentru cateva minute. Dupa aceasta pregatire, se poate turna aluatul in tava, pana la jumatatea acesteia si se introduce in cuptor.

Cum verifici daca s-a copt

Desi este destul de populara ungerea tavii cu unt, el nu este chiar cel mai indicat ingredient, deoarece contine apa si face ca aluatul sa devina lipicios. In cazul in care vrei sa verifici daca este gata prajitura, introdu o scobitoare intr-un colt de aluat, iar daca atunci cand o scoti este uscata, fara urme de prajitura pe ea, inseamna ca este gata. Daca are insa firimituri pe ea sau un pic de aluat, inseamna ca mai trebuie sa se coaca.

Foloseste hartia de copt!

Pentru a scoate prajitura din forma fara a o sfarama, foloseste hartia de copt, unsa cu putin ulei sau alt tip de grasime alimentara. Acopera tava in totalitate, inclusiv marginile tavii si toarna peste ea aluatul, nu direct in tava. Apoi tot ce va trebui sa faci este sa o scoti, ridicand usor de margini. Dupa ce este scoasa din forma, este bine sa fie asezata pe un gratar de sarma, pentru evaporarea apei, urmand ca dupa ce se raceste putin sa fie mutata pe un platou. Pentru a taia mai apoi prajiturile sau torturile in felii subtiri si frumoase, cutitul trebuie sa fie nu doar bine ascutit, ci si inmuiat intai in apa calda si sters dupa fiecare felie taiata. Repeta aceasta operatiune pentru taierea fiecarei felii.

Daca vrei ca prajiturile sa fie proaspete pentru mai mult timp atunci cand sunt impachetate bine intr-o folie de celofan, sau intr-o pungulita sau foaie din material plastic, ori se inchid ermetic intr-o cutie, de asemenea din plastic sau din aluminiu.

foto: http://www.langpioneervillage.ca

În articolul

Sfaturi pentru obtinerea unor prajituri perfecte

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
„A venit iepurașul!” Milionarul Arpad Paszkany, cadou fabulos pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Antonela este în extaz
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x