VIDEO! Delicatese crude: animale mâncate de vii

Publicat pe 10.03.2014 la 10:30 Actualizat pe 10.03.2014 la 14:19

Cei mai mulți dintre noi preferăm alimente proaspete, însă cât de departe putem merge cu această cerință? În anumite culturi, mâncărurile cele mai apreciate sunt cele în care ingredientele folosite la preparea rețetelor nu sunt gătite sau sunt doar parțial preparate, astfel încât animalele mâncate sunt încă vii.

Cei mai mulți dintre noi preferăm alimente proaspete, însă cât de departe putem merge cu această cerință? În anumite culturi, mâncărurile cele mai apreciate sunt cele în care ingredientele folosite la preparea rețetelor nu sunt gătite sau sunt doar parțial preparate, astfel încât animalele mâncate sunt încă vii:

Caracatiță

În Corea poartă numele de “sannakji” - o rețetă exotică în care o caracatiță vie este tăiată în bucăți mici sau servită întreagă. Cunoscătorii adoră această delicatesă tocmai pentru faptul că în timp ce este mâncată, caracatița încă se zbate și chiar încearcă să evadeze din gura gurmandului. Începătorii sunt sfătuiți să mestece bine bucățile de carne pentru a evita înecarea.

Pește

În Japonia, peștele preparat pentru sashimi în timp ce este încă viu poartă numele de “ikuzukuri”. Peștele este tăiat file fără a fi însă ucis și este servit în timp ce inima încă îi bate și deschide gura din când în când. Uneori, peștele este pus înapoi într-un acvariu pentru a înota puțin și a-și reveni, doar pentru a fi ciopărțit încă o dată. O alta rețetă populară în China poartă numele de “peștele yin yang”, iar peștele este fript rapid, însă nu întreg: capul este ținut deasupra. Când este servit, capul peștelui este încă proaspăt și… încă mișcă, în timp ce restul este fript.

Arici de mare

Aricii de mare nu par extrem de delicioși dat fiind că sunt acoperiți în țepi negri, dar sunt considerați o delicatesă în mai multe colțuri ale lumii. Deși în general sunt folosiți pentru preparea unor rețete de sushi, unele persoane preferă să îi mănânce imediat ce sunt scoși din cochilie.

Creveți

Un mod popular de a prepara creveții poartă numele de “creveți beți”. Această rețetă populară în China presupune ca fructele de mare să fie îmbătate într-o băutură alcoolică ce le îmbată. Creveții amețiți sunt apoi mâncați deși sunt încă vii.

Viermi și insecte

Insectele și larvele sunt o sursă bună de proteine, iar cei suficient de curajoși adoră aceste arome ieșite din comun. Ei pot fi mâncați vii, în stare crudă sau gătiți.

Scoici

Scoicile sunt cele mai comune vietăți savurate de vii. De altfel, se consideră că atunci cqnd sunt consumate crude, ele sunt cel mai sănătoase.

Foto: hepta.ro


În articolul

VIDEO! Delicatese crude: animale mâncate de vii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Noutatea la nivel european cu care se mândrește satul Ghermănești din Ilfov: "Este un punct strategic"
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Daniela Crudu a născut a doua oară! Ce putea să spună Gigi Becali despre ea, după scandalul teribil cu „Nilă”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x