CulTour 2022: Cum putem cultiva puterea gândirii pozitive și a recunoștinței. Specialiștii ne vin în ajutor

Publicat pe 24.03.2022 la 09:38 Actualizat pe 24.03.2022 la 18:08

Pentru a ne menține într-o stare psihică bună trebuie să învățăm cum putem cultiva gândirea pozitivă și recunoștința. Specialiștii CulTour 2022 ne vin în ajutor.

Criss poartă o bluză închisă la culoare cu mâneci lungi și zâmbește, iar Vlad poartă o bluză cu imprimeu pe piept și zâmbește

Criss și Vlad - CulTour 2022

Happy Channel

Dacă de cele mai multe ori tindem să ne închidem în noi și să nu mai proiectăm planuri de viitor, specialiștii ne vin în ajutor cu câteva sfaturi. Cum putem cultiva puterea gândirii pozitive și a recunoștinței pentru a avea o viață fericită.

Criss și Vlad vin cu invitați pe măsură pentru a ne povesti din experiențele lor de viață și a ne motiva în lupta pentru un viitor mai liniștit.

Cum putem cultiva puterea gândirii pozitive și a recunoștinței

Maria Popovici, una dintre invitatele CulTour 2022, a vorbit despre puterea gândirii pozitive și cum a reușit să o facă această practică să-și depășească temerile zilnice. Fiind o persoană anxioasă, a căzut de cele mai multe ori în zona pesimistă, însă de fiecare dată a evadat din capcana care i-a făcut rău.

“O să fie mereu o parte bună a lucrurilor. Nu ne dăm seama, femeile nu sunt libere peste tot. Te poți ancora în orice îți aduce bucurie. Nu putem fi roboți să fim mereu cu zâmbetul pe buze.”, a mărturisit Maria Popovici.

Vedeta este de părere că partea bună a lucrurilor trebuie văzută întotdeauna, asta pentru că privilegiile de care avem parte sunt inexistente în alte colțuri ale lumii. De asemenea, atunci când simțim nevoia să dăm frâu liber sentimentelor negative, ar trebui să nu respingem această idee. Toate emoțiile fac parte din noi.

Cât despre Cristiana Trifu ( psiholog), aceasta este de părere că emoția este o realitate pe care nu trebuie să o evităm. Trebuie să luăm fiecare sentiment și să îl transformăm în ceva de care să ne bucurăm de fiecare dată. Întoarcerea către copilărie este un exercițiu pe care îl putem face zilnic, asta dacă ne dorim o viață fericită.

Citește și: Cum pot ajunge femeile să aibă meserii acolo unde bărbații sunt majoritari. Care sunt criteriile

“Putem de fiecare dată să revenim asupra conotaților și să le aducem într-o formă cât mai corectă. Nu e ceva în viață să nu fie pozitiv. Cât de mic. Să căutăm în fiecare zi situații pozitive. Să ne întoarcem la copilărie.”, a spus Cristiana Trifu.

Ce spun specialiștii despre cultivarea gândirii pozitive

Oamenii mari sunt de cele mai multe ori preocupați de grijile cotidiene și uită de lucrurile simple, cele spre care ar trebui să se întoarcă întotdeauna atunci când își caută bucuria. Copiii sunt cei care ne reamintesc de fiecare dată că fericirea se găsește în tot ceea ce ne înconjoară.

“Să lăsăm deoparte gândurile negative și să vedem ce este frumos. Să păstrăm acea trăsătură specifică unui copil care trăiește în prezent. Să căutăm lucruri frumoase. Un excerițiu bun ar fi recunoștința. Să ne gândim timp de două minute pentru ce suntem recunoscători.”, a mărturisit Cristiana Trifu.

Citește și: Toto Dumitrescu dezvăluie secretele unei vieți sănătoase și echilibrate. Cum reușește actorul să îmbine viața personală cu cea profesională

Cât despre Andreea Ioniță ( instructor yoga), aceasta este de părere că trebuie să fim întotdeauna mulțumiți de ceea ce deținem și să încercăm să practicăm recunoștința atunci când este cazul. Deși ne gândim neîncetat la toate lucrurile greșite din viața noastră, uităm cu ușurință părțile pozitive.

“Un om care se trezește recunoscător, va fi pozitiv.”, a declarat Andreea Ioniță în cadrul CulTour 2022, într-un interviu cu Alexandra Gherman.

În articolul

CulTour 2022: Cum putem cultiva puterea gândirii pozitive și a recunoștinței. Specialiștii ne vin în ajutor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x