8 moduri in care un smartphone iti poate ruina relatia

Publicat pe 12.06.2013 la 15:01 Actualizat pe 12.06.2013 la 15:03

Faci un mic infarct de fiecare data cand telefonul tau inteligent cade? Te simti mai confortabil sa scrii mesaje mai degraba decat sa vorbesti? Faci ceva numai cand telefonul suna si iti aminteste? Daca vreunul dintre cele de mai sus sunt reale, trebuie sa-ti regandesti prioritatile. Iata cateva motive din cauza carora telefonul tau inteligent iti poate ruina relatia:

Un mod constant de distragere a atentiei

Nu conteaza unde esti sau ce faci, o parte a mintii tale va fi intotdeauna la telefon. Orice bip sau vibratie iti va atrage atentia de la ceea ce se intampla in jurul tau.

Jocuri ce dau dependenta

Cu o multime de jocuri gratuite gata de downloadat, esti condamnat la dependenta. Jucand constant, aceste jocuri iti vor induce o stare de anxietate si de hiper-tensiune. Recunosti ca ai momente in care mai degraba joci ceva decat sa vorbesti cu cei dragi?

Retele sociale pe telefon

Telefoanele mobile inteligente iti faciliteaza accesul la retelele sociale, deci mereu te grabesti sa iti impartasesti ultimele fotografii sau sa iti updatezi statusul. Chiar si inainte de a face o fotografie cu partenerul tau te gandesti cum va arata aceasta in context. Un aspect infricosator este faptul ca urmeaza sa fii judecat si sa judeci oamenii dupa felul in care apar pe aceste site-uri. Vei sfarsi prin a-ti compara in mod constant viata cu a celorlalti si vei simti ca nu e suficient de excitanta.

O rupere a comunicarii

Fiind in mod constant cu un telefon in mana, nu vei mai putea transmite semnale nob-verbale. Acest lucru iti va afecta comunicarea si va duce la o pana. Uita-te cu atentie la o masa la care sunt adunati mai multi prieteni. Vei vedea ca acestia sunt mai degraba preocupati de telefoanele lor mobile decat sa vorbeasca unul cu celalalt.

Iti strica linistea din dormitor

Vei stii ca relatia ta intampina probleme serioase odata ce un telefon intra in dormitor. Cand iti vei gasi partenerul aplecat spre un joc in loc sa stea de vorba cu tine, vei simti ca si cum o alta persoana a patruns in vietile voastre. Un telefon inteligent poate da dependenta si te poate tine treaz pana la ore tarzii, fara ca macar sa realizezi.

Vei respinge implicarea sociala

Cercetatorii sugereaza ca tinerii se vor simti mai bine sa vorbeasca la telefon decat sa vorbeasca fata in fata cu cineva. Acest lucru va duce la respingerea implicarii sociale.

Iti fura din vacanta

Cand incepe sa-ti fie imposibil sa lasi telefonul acasa atunci cand pleci in vacanta, vei stii ca lucrurile se vor inrautati. Partenerul tau va lua acest semnal ca munca sau afacerea este mai importanta pentru tine. Vacanta e un timp de reconectare cu tine si cu cei dragi.

Pierderea intimitatii

Daca partenerul tau isi arunca ochii pe mobil cand nu esti acolo, vei avea mini-atacuri de cord. De vreme ce toata lumea ta se afla in telefon, vei simti ca iti patrunde in intimitate. Iar daca iti verifica lista celor apelati vei stii ca nu are incredere in tine. Aceste mici lucruri vor duce la certuri si probleme intre voi si cei dragi.

În articolul

8 moduri in care un smartphone iti poate ruina relatia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x