Ai grija de greutatea animalului tau

Publicat pe 13.08.2010 la 20:52 Actualizat pe 13.08.2010 la 21:12

Daca in ultimii ani, problema obezitatii a devenit una din ce in ce mai raspandita atat la adulti, cat si la copii, nici animalele de companie nu au scapat. Se pare ca si procentul prietenilor imblaniti care depasesc greutatea normala este si el in crestere.

Responsabile pentru acest lucru sunt o dieta necorespunzatoare si lipsa de miscare, de aceea este datoria stapanului pentru a remedia sau mai bine, preveni astfel de situatii.

1. Ia in considerare nevoile sale nutritionale

Cu abundenta de optiuni existente pe piata, este destul de dificil sa gasesti mancarea adecvata cainelui tau. Ia in considerarea varsta sa, cat e activ este, rasa si alte nevoi ce tin de sanatatea animalului.

Foarte multe alimente sunt indicate mai ales animalelor tinere, care consuma mai multa energie, de aceea, luati in considerare inaintarea in varsta a animalului si diversificati ceea ce mananca.

2. Ai grija la marimea portiilor

De indata ce te decizi asupra mancarii pe care o vei da animalului tau, asigura-te ca este cantitatea potrivita. Cel mai bine este sa te folosesti cu precizie de indicatiile veterinarului si sa cantaresti mancarea: 50 grame in plus la portia unei pisici chiar conteaza.

3. Renunta sa-i mai dai sa guste din ce mananci tu

A-i da animalului tau resturi de mancare nu pare a fi ceva prea semnificativ, dar organismul sau functioneaza diferit fata de cel al unui om.

Oferindu-i unei pisici un singur chips de cartof e ca si cum i-ai da unui om jumatate de cheeseburger, iar un hot dog pentru un caine inseamna din punct de vedere caloric, cat doi cheeseburgeri pentru un adult.

4. Nu exagera cu recompensele

Desigur, iti place sa iti rasplatesti animalul de casa cu mici gustari atunci cand il dresezi sau se poarta bine, insa multe dintre ele sunt pline de calorii si grasimi. De exemplu, un biscuite mare pentru caini contine cam 100 de calorii.

Considera sa il rasplatesti si altfel, cum ar fi mangaindu-l sau oferindu-i o minge, jucandu-te cu el. Iar daca ii oferi totusi aceste gustari, ai grija la cat mananca in restul timpului.

5. Fa miscare

Ca si in cazul oamenilor, miscarea il face pe animalul tau de casa sa se mentina in forma. Este important sa faci din activitatea fizica o prioritate atat pentru caine, cat si pentru pisica. O simpla plimbare in jurul blocului poate fi suficuenta, dar daca il lasi si sa alerge putin, cu atat mai bine. Miscarea nu il va ajuta doar sa fie in forma, ci si sa fie mai fericit si sa aiba un somn linistit.

sursa: antena1.ro

foto: dailymail.com

În articolul

Ai grija de greutatea animalului tau

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x