Cum faci primavara curatenie in bucataria ta

Publicat pe 05.05.2011 la 15:33 Actualizat pe 05.05.2011 la 15:35

Primavara este o perioada ideala pentru a face o curatenie temeinica, a arunca ce nu iti mai foloseste. Curatenia bucatariei este cu atat mai importanta, cu atat aici este locul unde se prepara mancarea si ne petrecem destul de mult timp alaturi de intreaga familie.

Curata: Bacteriile pot fi transferate prin maini, tocatoare, cutite si se raspandesc cu usurinta pe intreaga suprafata a bucatariei. O curatenie frecventa poate impiedica acest lucru:


- Suprafetele pe care se taie si prepara mancarea trebuie curatate mereu cu apa si sapun.

- Frigiderul trebuie curatat in mod constant, pentru a indeparta petele lasate de anumite alimente, bacteriile si mirosurile neplacute. Otetul este foarte eficient in aceasta privinta.

- Prosoapele de bucatarie trebuie spalate la temperaturi ridicate, pentru a te asigura ca nu au ramas anumite bacterii in textura materialului, insa o modalitate sigura este aceea a folosirii de servete de unica folosinta, din hartie.


Separa: Contaminarea cu bacterii de la o suprafata la alta are loc in special atunci cand se gateste cu carne cruda si fructe de mare. Orice bacterie care se gaseste in carnea congekata poate deveni activa la dezghetare. Daca folosim acelasi fund de lemn pentru a taia carnea si apoi legumele pentru salata, exista sanse foarte ridicate ca bacteriile aflate in carne sa treaca pe legume si sa fie ingerate.


- Pastreaza carnea proaspata sau congelata separata de mancarea deja gatita sau alte produse proaspete. Depoziteaz-o bine in congelator in cutii de platic prin care poti sa te asiguri ca nu va curge din ele lichid si alte alimente ar putea fi contaminate.

- Foloseste un tocator pentru carne si fructe de mare si un altul pentru legume. Spala-le bine cu apa si sapun dupa fiecare utilizare si inlocuieste-le atunci cand au cute de la prea multe taieturi.


Gateste: Chiar si pentru cei mai experimentati bucatari, o preparare neadecvata a mancarii inseamna riscul ingerarii de bacterii care supravietuiesc in anumite conditii. De aceea trebuie sa se acorde importanta gatirii carnii si fructelor de mare. Este important ca fiecare tip de aliment sa fie gatit la temperatura care trebuie, pentru ca in acest mod el devine mai sigur. Si nu in ultimul rand: alimentele trebuie cumparate dintr-o sursa sigura.


Foto: jaxofthetrade.com

În articolul

Cum faci primavara curatenie in bucataria ta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"N-am văzut de când sunt așa ceva!" Potop cu grindină în Prahova. Mașini înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, la Vâlcănești
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x