Cum sa ii schimbi dieta cainelui tau, fara ca acesta sa fie afectat

Publicat pe 27.04.2011 la 14:02 Actualizat pe 27.04.2011 la 14:08

Schimbarea dietei cainelui tau este o manopera delicata care merita toata atentia. Fie ca te-ai decis sa incerci si alta hrana, fie este nevoie de o dieta specifica in cazul unor afectiuni, schimbarea dietei trebuie facuta avand in vedere cateva aspecte. Sistemele digestive ale animalutelor sunt foarte sensibile si de multe ori ele reactioneaza la orice schimbare a hranei.
Cum se va introduce intr-un mod corespunzator si sanatos o noua dieta pentru cainele tau? Raspunsul este: treptat.

Prin introducerea treptata a unui nou regim alimentar se vor evita problemele asociate cu indigestia: crampe stomacale sau balonare, senzatii de arsura, constipatie, diaree, varsaturi, precum si refuzul de a manca din noua hrana.

Stire oferita de Petmart.ro

Specialistul PetMart va ofera cateva informatii despre modalitatea de schimbare a dietei:

- In mod normal, bacteriile din intestin ajuta cainele sau pisica sa digere alimentele. O schimbare brusca de alimente poate duce la modificari privind numarul si tipul de bacterii prezente, reducand capacitatea lor de a ajuta la digerarea alimentelor. Aceste schimbari pot duce la indigestie. Prin urmare, animalele de companie trebuie sa fie obisnuite cu un aliment nou incet.

- Este recomandata trecerea la un aliment nou, treptat, pe parcursul a 7- 10 zile. De exemplu, se face un amestec care contine 25% din produsele alimentare noi si 75% din alimente vechi, care va fi administrat timp de trei zile. Apoi, se face un amestec de 50%-50% iar acesta se va adminstra inca trei zile, apoi 75% din alimentele noi cu 25% din cele vechi inca trei zile. In cazul in care animalul dumneavoastra de companie pare confortabil cu aceasta formula, puteti incepe hranirea cu 100% din produsele alimentare noi.

- Ce fel de regim alimentar sanatos are nevoie cainele tau ? Asta depinde numai de el. Ca si oamenii, cainii sunt persoane cu gusturi individuale. Unii caini prefera carnea de vita, altii prefera carnea de pui, miel sau o combinatie de carne. Singurul mod de a afla ce ii place animalutului tau, este de a incerca diferite tipuri. Din fericire, hrana comerciala sub forma de crochete sau umeda contine toate aceste tipuri si chiar mai mult decat atat. Pe piata sunt foarte multe categorii de hrana incepand de la cele economice, cele care se gasesc in supemarketuri sau diverse magazine si terminand cu cele superpremium care sunt disponibile numai in magazine specializate - Pet Shop-uri.

- Diferentele dintre aceste tipuri de hrana sunt concretizate prin: calitatea ingredientelor, digestibilitate, prezenta sau lipsa conservantilor artificiali si, nu in ultimul rand, pretul.

- La fel de important pentru o nutritie sanatoasa este evitarea unor alimente care nu trebuie sa existe in regimul alimentar al cainelui tau. Acestea sunt bauturile alcoolice, mancarea de pisica, cofeina, ciocolata, stafide, struguri, varza, ceapa, carnea de porc si vanat cruda, alimentele vechi alterate si oasele de pui.


FOTO: graphicshunt.com

În articolul

Cum sa ii schimbi dieta cainelui tau, fara ca acesta sa fie afectat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x