Cum va fi vremea în aprilie?

Publicat pe 24.03.2014 la 15:22 Actualizat pe 24.03.2014 la 15:26

Meteorologii vin cu tot felul de vești despre vreme. Cum va fi vremea oare până pe 6 aprilie? Oscilantă de la o zi la alta.

Din 28 martie, ne așteaptă însă ploi, așa că trebuie să ne pregătim umbrelele.

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile vor scădea pe 25 și 26 martie, în majoritatea regiunilor, dapoi vor reveni la un nivel normal.

În Crișana, valorile termice vor fi în scădere față de cele înregistrate până în data de 24 martie, iar zilele de 25 și 26 vor fi caracterizate de o vreme mai răcoroasă, cu temperaturi ziua în medie de 9 — 13 grade. În restul intervalului de prognoză se estimează un regim termic apropiat de cel climatologic normal.

În Transilvania, după valorile foarte ridicate înregistrate inclusiv în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii aerului în 25 și 26 martie va fi ușor sub mediile multianuale specifice, respectiv de 10 — 11 grade.

În Maramureș, vremea se va răci în următoarele două zile, astfel că regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori sub mediile multianuale specifice, fiind de așteptat 9 — 10 grade.

În Moldova, intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice datei calendaristice, în medie de 20 de grade, apoi răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic apropiat de valorile medii multianuale, cu un ecart mediu diurn de la 10 la 15 grade, cu ușoare oscilații de la o zi la alta.

În Dobrogea, regimul termic va fi în general mai ridicat decât cel mediu multianual la sfârșit de martie și început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de la 13 la 16 grade.

Pentru zona Munteniei, intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice datei calendaristice, cu o medie de 21 de grade pentru ziua de 24 martie. Apoi, răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic mai apropiat de valorile multianuale la sfârșit de martie și început de aprilie, cu un ecart mediu diurn cuprins între 13 și 17 grade, cu ușoare oscilații de la o zi la alta.

În Oltenia, răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic apropiat de valorile multianuale la sfârșit de martie și început de aprilie, cu o estimare între 13 și 16 grade.

În articolul

Cum va fi vremea în aprilie?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x