Este buna hrana cruda pentru pisici?

Publicat pe 29.06.2011 la 16:22

Unora le este suficient sa auda cuvintele "carne crudai pentru a-i trece fiorii pe spinare. Simplul fapt ca pisica a pasit sub acoperisul omului nu inseamna ca este negata conditia ei de carnivora absoluta. Aceasta specie a evoluat de-a lungul a mii de ani ca mancator de hrana cruda.

Atunci cand este echilibrat in mod adecvat (continand inclusiv carne si oase), regimul alimentar cu hrana cruda al unei pisici poate asigura un amestec ideal de proteine, calciu si apa. Mancarea contine putini carbohidrati (pe care pisicile ii depun sub forma de grasime) si este in general usoara pentru sistemul digesitv al felinelor.

Si totusi, desi hrana cruda pare imbatabila pe hartie, in realitate ea a dus la divizarea lumii animalelor de companie. O fi ea plina de substante nutritive, dar, pentru multi critici, riscurile prezentate de hrana netratata termic sunt greu de acceptat. Majoritatea oamenilor gatesc carnea inainte de a o manca nu numai pentru ca le place gustul, ci si pentru ca incalzirea carnii pana la o temperatura interioara sigura distruge toti contaminantii de tipul bacteriei E.coli.

In hrana pe care o produc pentru pisici companiile specializate, mai ales cand vorbim despre hrana superpremium, este folosita aceeasi carne de pasare (pui intregi, crescuti in mod ecologic in ferme de tara), dar este foarte dificil sa faci un produs din carne cruda de pasare care sa nu contina deloc Salmonella.

Daca ii dai insa unei pisici sa manance Salmonella, aceasta va ucide 98% din Salmonella inainte ca aceasta sa fie eliminata prin fecale. Pisica poseda o enzima in saliva (lisozima) care ataca bacteriile de indata ce ii patrund in gura.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: www.baxterboo.com

În articolul

Este buna hrana cruda pentru pisici?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un pelerin străin a mers pe jos peste 1.000 de km pentru a veni la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc: "Am făcut 40 de zile"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Revenire de senzaţie a unuia dintre „Rockefellerii României”! Decizia importantă luată de milionarul român
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de eucalipt. Beneficiile și potențialele riscuri ale acestei băuturi
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
MediCOOL
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x