FOTO! Calatorie inedita prin targurile de Craciun din Europa

Publicat pe 12.12.2011 la 16:09 Actualizat pe 12.12.2011 la 16:13

Istoria pietelor de Craciun dateaza din Evul Mediu - primele au aparut in Germania, de unde s-au raspandit apoi in toata Europa. Potrivit documentelor, cea mai veche piata de Craciun din lume s-a desfasurat in orasul Dresda, in anul 1434.

Multimea de lumini, brazii cu globuri sclipitoare, dulciuri si turta dulce, tarabe cu suveniruri, nelipsita scena religioasa a ieslei in care s-a nascut Iisus si, nu in ultimul rand, colindatorii, creeaza o atmosfera de basm.

Manifestarile incep de la jumatatea lunii noiembrie si dureaza pana la sfarsitul anului. Fie ca alegi Viena, Stockholm, Berlin, Dresda sau Praga, toate locurile par desprinse din aceeasi poveste.

O lume de poveste

In Viena exista aproximativ zece piete de Craciun. Una dintre cele mai importante este "Targul de Craciun" ce se desfasoara in Piata Primariei, Rathausplatz. De ce te poti bucura aici? De brazii impodobiti, vata de zahar, fructe confiate si mere coapte, sute de standuri cu obiecte artizanale, concerte de colinde ce au loc in Sala de Festivitati a primariei si la care iau parte coruri din intreaga lume. Cei mici vor fi incantati sa calareasca poneii, sa se plimbe cu trenuletul sau caruselul ori sa participe la atelierele speciale pentru confectionarea de cadouri sau prajituri.

Dresda organizeaza in piata centrala, de aproape 600 de ani, cea mai veche piata de Craciun a Europei. Specificul acesteia este mai degraba rustic, promovand in special traditiile regionale - jucariile din lemn sau ornamentele din sticla lucrate manual. O specialitate gastronomica locala (Striezel) da numele acestui targ si poate fi cumparata de la standurile din piata. Targul din Berlin are mai degraba un aer cosmopolit, iar cea mai populara piata este "Kaiser Wilhelm Gedachtniskirche".

Despre Praga (foto principal) se stie ca este o atractie turistica in orice anotimp. Si aici se organizeaza targuri cu ocazia Sarbatorilor, deschise in fiecare zi a lunii decembrie. Locurile alese pentru desfasurarea evenimentelor sunt vechea piata a orasului si Wenceslas Square. Nici de la Praga nu lipsesc clasicele cabane accesorizate cu instalatii luminoase, unde se vand obiecte de artizanat, mancare calda si bauturi.

Nordul Europei este reprezentat, in acest circuit, de Stockholm. Timp de o luna, centrul medieval al orasului se transforma intr-o mare de lumina. "Skansen" este cea mai mare piata de Craciun din Suedia si dateaza din 1903. In fiecare seara au loc concerte, iar bautura traditionala suedeza, glogg-ul, dezgheata nasul vizitatorilor infrigurati.

Cat costa. Pretul unei nopti de cazare intr-unul din aceste orase incepe de la 50 de euro de persoana pe noapte. Include cazarea la hotel si micul dejun. Daca alegi sa faci un circuit al al acestora, tariful este cuprins intre 300 si 500 de euro de persoana. Acest cost cuprinde intre doua si patru nopti de cazare la hotel cu mic dejun si transportul.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: andrewharper.com

În articolul

FOTO! Calatorie inedita prin targurile de Craciun din Europa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 10 mai 2024. Scorpionii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme severă până la noapte
a1.ro
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Catine
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
useit.ro
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
as.ro
Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul: „Am 33 de copii, averea va fi împărţită în 33 de părţi egale”
MediCOOL
Câtă sare poți consuma pe zi și cum să reduci cantitatea
Spynews
El e Bogdan, tânărul veterinar care a fost găsit mort în propria mașină, pe o stradă din Pitești! S-a stins din viață din cauza depresiei / FOTO
DeParinti
Cum să previi răul de mașină la copii: de ce apare și cum poate fi combătut
MediCOOL
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
HelloTaste
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
x