Ghidul turistului: legi ciudate în câteva țări europene

Publicat pe 21.11.2013 la 11:17 Actualizat pe 21.11.2013 la 12:25

Uneori turiștii se comportă într-o țară străină exact ca la ei acasă, iar acest lucru poate atrage sancțiuni variate, de la primirea unei amenzi, la suspendarea carnetului de conducere. Află ce trebuie să știi atunci când vizitezi una dintre următoarelor țări europene:

Italia - Hrănirea porumbeilor în Veneția

Pe cât de drăgălași pot fi porumbeii, pe atât de supărători pot deveni atunci când se înmulțesc peste măsură. În anumite zone unde există monumente istorice ce trebuie protejate, porumbeii reprezintă o adevărată problemă. De aceea în Veneția este interzis să hrănești porumbeii în piața San Marco.

Spania - Conducerea mașinii desculț sau în sandale

Dacă ești în Spania și te afli la volanul unei mașini și conduci desculț sau porți șlapi ori sandale, trebuie să știi că încalci legea. Dacă ești oprit de poliție, amenda pe care o poți primi este de 150 de euro.

Germania - A rămâne fără combustibil pe autostradă

Pe autostrăzile din Germania, deși ești sfătuit să conduci la o viteză ce poate atinge 130 de kilometri pe oră, nu există totuși o limită oficială. Cu toate acestea, nu înseamnă că poți conduce oricum. De exemplu, dacă rămâi fără carburanți în mijlocul autostrăzii, ai putea primi o amendă și chiar suspendarea carnetului pentru 6 luni. Acest lucru poate părea ciudat, dar dacă te gândești mai bine, este foarte periculos ca o mașină să se aproască brusc pe o autostradă unde se conduce la mare viteză.

Spania - A scuipa în Barcelona

Scuipatul în public nu este privit cu ochi buni în multe locuri din lume, însă în Barcelona nu doar că este considerat inacceptabil, dar dacă ești prins asupra actului, vei plăti o amendă de aproape 200 de euro.

Grecia - Purtarea pantofilor cu toc

Celebrul Acropole este vizitat de sute de turisti zilnic, iar clima din Grecia, face ca monumentul să fie deschis aproape tot anul. Persoanelor care nu poartă încălțăminte adecvată nu le este permis accesul pe Acropole. Acest lucru este necesar pentru protejarea acestui monument protejat, dar mai mult, este destul de dificil să urci până la Acropole dacă nu porți ceva comod.

Danemarca - A conduce fără faruri aprinse, chiar și în timpul zilei

Dacă vizitezi Danemarca, un lucru e care trebuie să ții cont este faptul că trebuie să ai farurile aprinse zi și noapte. Nerespectarea acestui lucru este pedepsită prin amendă.

Foto: hepta.ro

În articolul

Ghidul turistului: legi ciudate în câteva țări europene

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x