La ce mai poti folosi pasta de dinti

Publicat pe 18.07.2011 la 13:08

Pasta de dinti: curata, albeste, inlatura petele si mirosul neplacut al dintilor si intregii guri. Insa puterea de curatare si improspatare a pastei de dinti poate face minuni nu doar asupra zambetului si respiratiei tale. Aceleasi ingredinte care lucreaza asupra smaltului dintilor functioneaza si in privinta anumitor obiecte din casa, carora le poate reda stralucirea sau ajuta in anumite afectiuni ale pielii.

1. Ajuta la calmarea iritatiilor provocate de muscaturi de insecte sau julituri

Zonele iritate au tendinta de a fi usturatoare si de cele mai multe ori cu greu ne abtinem sa nu ne scarpinam, inrautatind astfel lucrurile. Aplica un strop de pasta de dinti pe muscatura pentru a calma durerea si a opri inflamarea. Va permite micii rani sa se usuce si sa se vindece mai repede. Cel mai eficient functioneaza daca este lasata sa actioneze peste noapte.

2. Curata unghiile

Dintii nostri sunt facuti din smalt, iar pasta de dinti le este de foarte mare ajutor. De aceea este bine sa o folosim si pentru unghii atunci cand le dorim mai curate, stralucitoare si puternice. Le poti curata in acelasi mod in care cureti si dintii, cu o periuta mica si moale.

3. Fixeaza parul rebel

Pasta de dinti sub forma de gel contine aceleasi substante care sunt folosite in gelurile de par. Daca iti doresti o fixare de durata si ti s-a terminat gelul de par, poti folosi cu incredere gelul cu care te speli pe dinti.

4. Inlatura mirosurile neplacute

Usturoi, peste, ceapa si alte alimente pot lasa un miros neplacut in special pe maini atunci cand le folosim la gatit. Freaca palmele cu putina apa si pasta de dinti, apoi clateste. Mirosul neplacut va disparea.

5. Indeparteaza petele

Pasta de dinti poate indeparta pete greu de curatat de pe haine sau covoare. In cazul hainelor, aplica pasta de dinti direct pe pata si freaca usor. Apoi spala ca de obicei. Ai grija insa ca anumite paste de dinti pot albi tesatura. In cazul covoarelor, aplica pasta de dinti pe pata, freaca usor cu o perie abraziva, apoi clateste imediat.

Citeste si a1.ro!

Foto: publicdomainpictures.net

În articolul

La ce mai poti folosi pasta de dinti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x