Prietenul cel mai bun al omului? Afla cine iti poate sabota relatia de cuplu!

Publicat pe 05.11.2013 la 10:02 Actualizat pe 05.11.2013 la 11:37

In sfarsit ai cunoscut pe cineva cu care te intelegi de minune. De fapt, lucrurile sunt atat de grozave intre voi incat incepi sa crezi ca ti-ai gasit sufletul pereche. Insa, chiar daca preferi monogamia si vrei sa te dedici in totalitate acestei relatii, acest lucru nu inseamna ca nu ai deja pe altcineva in viata ta. Fie ca este vorba despre o pisica, un catelus, un hamster sau un papagal, acesti prieteni necuvantatoti ar putea avea un rol mai semnificativ decat te-ai astepta in relatia ta de iubire.

Daca observi ca iubitul incepe sa caute pretexte pentru a nu mai veni pe la tine pe-acasa, este mai distant, iar comunicarea dintre voi a inceput sa scartaie, o parte terta ar putea fi de vina. Si prin parte terta ne referim la animalul cel dragalas care iti tine companie. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te descotorosesti de prietenul necuvantator doar pentru ca noul tau partener nu se arata foarte incantat de el. Pe de alta parte, daca animalul de casa este cel gelos si nu il suporta pe iubitul sau iubita ta, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ramai singura de dragul lui. Trebuie sa gasesti o modalitate in care tot triunghiul amoros sa traiasca in fericire.

Lucruri care pot sa va desparta

Nu toata lumea a crescut cu un animal de casa. Pe langa fluturii din stomac si fascinatia pe care fiecare o simte cand intra intr-o relatie noua, exista si o doza de stres in cees ce priveste adaptarea la personalitatea si obiceiurile partenerului. Iar daca la acest lucru se adauga si un animal de casa fata de care nu stie exact cum sa se comporte, sau cum sa aiba grija de el cand esti plecata, lucrurile pot lua o intorsatura neplacuta.

Pe de alta parte, celor care au crescut in preajma unui animal de casa sau detin unul de cativa ani le este uneori greu sa inteleaga ca pentru cineva care niciodata nu a avut un necuvantator pufos in grija poate fi destul de dificil sa se adapteze la aceasta noua situatie. Lucruri marunte cum ar fi cand si cu ce sa il hraneasca pot fi problematice. Cei mai multi posesori de caini de exemplu stiu ca o patratica de ciocolata i-ar putea face rau patrupedului. Dar pentru cineva pentru care acest subiect acest lucru nu este interesant, multe lucruri marunte ii pot fi necunoscute.

Alergii si alte probleme de sanatate

Un lucru care iti poate insa incheia relatia este daca noul tau partener este alergic la animalul tau de casa. Nu toata lumea ia in serios alergiile celor din jur, insa este foarte deranjant pentru cel care se simte inconfortabil ori de cate ori intra in contact cu animalul tau de casa. In aceasta situatie, depinde doar de voi doi cum gestionati lucrurile. El nu iti poate cere sa renunti la prietenul tau necuvantator de dragul lui, dar nici tu nu il poti obliga sa petrecea timp in compania animalului de casa. Daca va decideti sa va mutati impreuna, lucrurile se complica si mai mult si trebuie sa decideti impreuna cum veti convietui in aceasta situatie.

Ce faci daca sentimentul este unul de ura?

Daca noul tau iubit declara deschis ca uraste animalele, problema este una destul de serioasa. O anumita gelozie fata de animal este un lucru de inteles, insa daca simti ca nu poti avea incredere in el cu animalul tau de casa, este imperios necesar sa clarifici lucrurile. Iar daca iti cere sa alegi intre el si prietenul tau patruped, este cazul sa te intrebi daca relatia nu a inceput cumva cu stangul. Pe de alta parte, daca animalul tau de casa este foarte agresiv fata de iubitul tau, in primul rand trebuie sa afli daca are un motiv anume pentru a se comporta asa. Poate a fost agresat cand tu nu erai in preajma lor. Daca insa se dovedeste ca animalul tau este pur si simplu periculos pentru cei din jurul lui, nu il poti pastra doar pentru ca singura persoana pe care nu a atacat-o esti tu.

Cum iti imparti timpul

Cand esti singura, ai tot timpul din lume sa ii oferi atentie neconditionata animalutului tau. Poate nici nu iti dai seama, dar intregul tau program se poate invarti in jurul programului sau. Cand esti intr-o relatie, trebuie sa schimbi cateva lucruri cum ar fi ora la care il plimbi sau cat timp petreci cu el in parc zilnic daca este vorba de un caine sau cate ore ii acorzi pe zi in general in cazul altui animal.

Tine cont de faptul ca animalele nu raspund foarte bine la schimbari bruste, dar ca se pot adapta. Cei mai multi stapani de animale vor ca restul lumii sa se adapteze la viata si programul lor si nu de putine ori isi folosesc animalul de casa drept scuza. Trebuie sa gasesti o balata intre ceea ce este mai bine pentru animalul tau de casa, dar si pentru noua relatie. Insa nu poti lasa ca totul sa fie decis in functie de nevoile animalului tau si rutina cu care este obisnuit.

A avea animale de casa impreuna

Multe cupluri adopta un animal de casa dupa ce au o relatie stabila de ceva vreme. Primul lucru care trebuie stabilit este daca va doriti in aceeasi masura animalul de casa, sau daca doar unul insista. Ca in cazul in care un cuplu se decide sa aiba copii, un animal de casa este la fel de important si trebuie sa fie o decizie mutuala. Altfel, doar unul va ajunge sa il hraneasca si sa il plimbe mereu, in timp ce celalalt nu isi va asuma nicio responsabilitate. Vor fi momente cand cel care a insistat pentru aducerea celui de-al treilea membru in casa nu se va putea ocupa de el, fie pentru ca va fi bolnav sau foarte ocupat. Daca partenerul nu este la fel de implicat, ar putea urma destul de multe certuri care sa va compromita relatia.

Este important sa fiti sinceri cu voi insine si sa stiti de ce va doriti un animal de casa. El trebuie sa vina intr-un cuplu ca un plus, insa nu va va repara relatia. Poate parea amuzant, dar la fel cum anumite cupluri se decid sa aiba un copil pentru a intari a relatie care incepe sa scartaie, animalele de casa nu trebuie sa fie adoptate pentru motivele gresite. Cand relatia se va destrama, un aspect foarte dureros va fi cine ia animalul de casa cu el.

Foto: hepta.ro

În articolul

Prietenul cel mai bun al omului? Afla cine iti poate sabota relatia de cuplu!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x