Sfaturi de calatorie: cum sa eviti sa fii pacalit in strainatate

Publicat pe 19.05.2011 la 16:09

De cate ori nu ai auzit sau chiar ai vazut, fiind plecat in vacanta in strainatate, cum unii turisti sunt pacaliti, in diferite moduri? Daca vrei sa nu te regasesti niciodata in aceasta situatie, e bine sa tii cont de mai multe sfaturi utile.

1. Nu da portofelul nimanui


Una din cele mai folosite pacaleli este aceea in care infractorii se "dau" drept politisti locali, iti cer portofelul pentru a verifica daca ai bancnote false, timp in care te usureaza de o gramada de bani. Nu da nimanui portofelul tau, indiferent de cine ti-l cere, decat daca ajungi cu adevarat la o sectie de politie reala.


2. Nu te lasa pacalit de fotografii "amatori"


Se intampla sa nu ai aparatul la tine sau sa nu mai ai baterii si sa doresti sa faci poze. "Salvarea" vine imediat, de la cineva care se ofera sa-ti faca poze, apoi, si mai "binevoitor", iti cere niste bani sa mearga repede sa le scoata, sa ti le tipareasca. I-ai dat banii, el nu se mai intoarce.


3. Evita "bauturile gratis"


Mergi pe strada si o tanara frumoasa iti da un flyer si chiar te invita intr-un bar, unde vei primi o "bautura gratis". Ajungi acolo, primesti bautura, apoi tanara dispare, iar tu ramai cu nota de plata, fiindca cei de la bar vor zice ca "nu stim nimic de asa ceva".


4. Evita diversiunile


In locuri aglomerate hotii de buzunare folosesc si tot felul de diversiuni, pentru a te putea "opera" in voie. De la "impiedicaturi" accidentale, in care esti prins la mijloc, pana la "scaparea" de inghetata de pantofi - si vei fi nevoie sa te apleci sa te cureti sau sa-ti lasi jos geanta - exista o gramada de smecherii care iti pot distrage atentia.


5. Negociaza cu taximetristii


Acest sfat este iar unul "clasic". Nu te urca intr-un taxi in care nu ai incredere fara sa intrebi si sa fii de acord inainte cu pretul final - daca masina nu are instalat aparat de taxat.


Vacanta ta nu trebuie sub nici o forma sa devina un motiv de stres din motivele mai sus enumerate, insa incearca sa pastrezi o minima atentie cand esti in locuri straine - esti mai usor luat in vizor de potentialii hoti, tocmai din cauza faptului ca esti "strain".

Foto: stressfreeplan.com

În articolul

Sfaturi de calatorie: cum sa eviti sa fii pacalit in strainatate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x