Val d'Isiere - un paradis inghetat pentru iubitorii de schi

Publicat pe 30.11.2010 la 21:17 Actualizat pe 30.11.2010 la 21:38

Val d'Isiere este o comuna situata in sud-estul Frantei, la 5 kilometri de granita cu Italia. Dar motivul pentru care acest colt de lume este atat de indragit de turisti este zapada abundenta de care se bucura si partiile perfecte pentru iubitorii sporturilor de iarna.

Val d'Isere este locul cu 300km de pista si inca 10,000 de hectare de teren, doi munti glaciari si un perete vertical de 1,900 m inaltime, de aceea este si unul dintre cele mai populare puncte pentru schiori. Datorita topografiei unice, Val d'Isere este acoperit de timpuriu cu un strat rezistent de zapada ce tine uneori pana in luna mai.

Pentru cei carora le place sa se trezeasca devreme, ziua poate fi petrecuta la schi, snowboarding sau pur si simplu urcand muntele, numai bine pentru a se intoarce inapoi in oras la ora 5 p.m. pentru a bea ceva cald intr-unul dintre bistrourile cu miros de scortisoara si alte arome delicate. Inainte ca oricine sa se aventureze insa in munti, este sfatuit sa ia cu el o harta a resortului pentru a nu se pierde in oaza de zapada.

Satul vechi

Satul vechi este plin de buticuri chic, cafenele, cluburi si restaurante. Este o placere pentru orice turist ca dupa o zi de schi, sa se plimbe pe strazile sale linistite si sa priveasca in vitrenele magazinelor. In fiecare luni are loc si o piata in aer liber de unde pot fi cumparata produse locale.

2010/11/30//154432-valdisere.jpg

Biserica

Vechea biserica din Val d'Isere nu poate trece neobservata. Nu numai ca este singura din zona, dar este o cladire incarcata de istorie. Dateaza din secolul 11 si este o incantare pentru cei care vor sa asculte recitaluri bisericesti.

Foto: wayfaring.info

luxuryapartmentvaldisere.com

În articolul

Val d'Isiere - un paradis inghetat pentru iubitorii de schi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x