Obiceiul bizar al lui Gizem Arikan. Superstițioasă din fire, actrița face foarte des acest ritual

Publicat pe 14.02.2024 la 17:02 Actualizat pe 14.02.2024 la 17:15

Gizem Arikan a dezvăluit aspecte mai puțin cunoscute despre ea într-un interviu pentru publicația turcă Women's Style. Frumoasa brunetă este foarte superstițioasă și face un ritual pentru a scăpa de energiile negative și de deochi.

colaj de imagini cu gizem arikan cu parul despletit si cea din dreapta cu parul prins, intr-o rochie mov

Gizem Arikan a dezvăluit aspecte mai puțin cunoscute despre ea într-un interviu pentru publicația turcă Women's Style. Frumoasa brunetă este foarte superstițioasă și face un ritual pentru a scăpa de energiile negative și de deochi.

Actrița Gizem Arikan a discutat despre superstițiile în care crede. Două dintre ele, foarte populare în Turcia, sunt foarte diferite de cele pe care le regăsim în România. Mai multe detalii în rândurile următoare.

Citește și: Cele mai îndrăgite cupluri din serialele turcești în 2024. Parteneri care își exprimă dragostea într-un mod cât mai natural pe micile ecrane

Obiceiul bizar al lui Gizem Arikan. Superstițioasă din fire, actrița face foarte des acest ritual

Întrebată dacă crede în ochiul rău, Gizem Arikan a răspuns afirmativ. Artista a punctat că e superstițioasă și de fiecare dată când simte energie negativă, are propriul ritual.

”Curăț casa cu apă și oțet. Mă rog atunci când cred că ochiul rău este asupra prea. Deci cred foarte mult”, a declara Gizem pentru o publicație din Turcia, Women's Style.

În credința poporului turc, ochiul rău sau ochiul albastru protejează de toate energiile negative. Turcii cred că acesta te ferește de energiile ochilor răi sau de deochi. Se spune că în momentul în care ai asupra ta acest talisman, energiile negative sunt îndreptate înapoi către persoana care le-a generat.

În străvechea cultură turcă, fiecare culoare are o semnificație. Culoarea albastră e sacră, reprezentând nuanța cerului și a apei. Ea simbolizează infinitul, divinul și evocă pacea, respectiv calmul.

Superstițioasă din fire, frumoasa actriță din ”Păsări Rănite” a afirmat că obișnuiască să toarne și plumb. Este vorba despre o tradiția din Turcia folosită tot împotriva deochiului.

Acolo, când cineva bănuiește că este deocheat, se toarnă plumb. Superstițioșii încălzesc plumbul până ajunge în stare lichidă.

Deasupra celui deocheat, două persoane țin un cearșaf întins. O a treia persoană toarnă într-un vas cu apă rece din plumbul lichefiat fierbinte. Apoi, plumbul tunat în apă se întărește și ia diferite forme care apoi se interpretează.

Citește și: Bergüzar Korel a ieșit la plimbare cu fiul mijlociu. Ce mesaj emoționant i-a dedicat vedeta

De unde provine actrița Gizem Arikan

Gizem Arikan a venit pe lume pe 27 mai 1994, în Çivril, Denizli. A absolvit Universitatea Pamukkale, Departamentul de Logistică.

Când era mică, își dorea să devină cântăreață. Curând și-a dat seama că este foarte talentată când a început să imite persoanele pe care le vedea la televizor în copilărie.

Apoi a participat la fiecare piesă de teatru de la școală. În anul în care a absolvit facultatea, a lucrat în recepția unui hotel.

Nu a fost singurul job. A activat inclusiv într-o agenție de publicitate, luând parte la mai multe proiecte. Atrasă de scenă, a decis să urmeze Academia Actorilor, conform Sondurumne.com.

În 2016, Gizem Arikan și-a făcut debutul în actorie cu filmul "Așkın 5 Hali”. Apoi a jucat în filmul ”Sosyete Gelini”, în seria ”Organik Așk”, ”Paramparça”, ”Bir Deli Rüzgar” și cunoscutul serial ”Păsări Rănite”, care a făcut parte din grila Happy TV.

Citește și: Burak Deniz apare pe coperta unei celebre reviste din Turcia. Actorul este de nerecunoscut

În articolul

Obiceiul bizar al lui Gizem Arikan. Superstițioasă din fire, actrița face foarte des acest ritual

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x